Lier kleurt even verder europees

28 jan 2018 - 10:32

Nieuws

Tot het einde van de maand januari kleurt Lier een beetje opvallend Europees. Om Europa dichter bij de burger te brengen heeft op initiatief van de provincie en in samenwerking met de stad ‘Pop Up Europa Lier’ plaats. Een maand lang worden tal van Europees getinte initiatieven genomen. Zoals reeds eerder werd ‘belicht’ nemen tot en met dinsdag 30 januari 100 jongeren uit 10 Europese landen deel aan het Europees Jongeren Parlement. De volgende dagen staan nog enkele opvallende activiteiten op het programma.

Tijdens de openingszitting van het Europees Jongeren Parlement in het auditorium van de campus Thomas More, werden de jongeren in de congrestaal toegesproken door burgemeester Frank Boogaerts. Hij stelde de stad Lier voor en verwees in het bijzonder naar het historisch huwelijk tussen Filips de Schone en Joanna van Castilië in 1496, toen Lier zowat het centrum van Europa was. Tevens deed hij een oproep gericht aan de jongeren om zich maatschappelijk te engageren. Ter voorbereiding van de slotzitting van 29 januari in de Jezuïetenkerk bogen de jongeren zich in 5 commissies over fundamentele maatschappelijke problemen.

Dinsdag 30 januari heeft van 8.45 tot 10.45 uur in de Jezuïetenkerk nog een workshop ‘Fake News’ plaats. Filip Bourgeois, expert mediawijsheid, zal de jongeren met een kritische blik naar het nieuws doen kijken. Ruim 300 laatstejaars secundair onderwijs van het Sint-Ursula-Instituut, het Sint-Aloysius-Instituut en het Koninklijk Atheneum hebben zich hiervoor ingeschreven. Woensdag 31 januari heeft om 17.30 uur in de bibliotheek de prijsuitreiking van de kraslotenwedstrijd en van de boekenquiz plaats. Wie tijdens de maand januari een bezoek bracht aan het stadsloket, cultuurcentrum De Mol, Visit Lier of jeugdcentrum Moeve, kreeg een Europees kraslot. Bezoekers van de bibliotheek konden een Europese tentoonstelling bewonderen of meedoen aan een Europese boekenquiz. Aan de hand van een boekfragment moesten ze een Europees land of stad zoeken. De winnaars van zowel de kraslotenwedstrijd als de boekenquiz worden woensdag 31 januari om 17.30 uur in de bibliotheek bekend gemaakt.

Tekst: DéBé

Foto’s: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.