Lier in de ban van de tour de france

08 jun 2015 - 21:52

Nieuws

Maandag 6 juli zal Lier volledig in de ban van de Tour de France zijn. De tourkaravaan wordt rond 11.50 uur in de stad verwacht. De doortocht van de circa 200 renners is voorzien omstreeks 13.50 uur. Die dag valt er heel wat te beleven in Lier, vooral op de Grote Markt en de Gasthuisvest. Uiteraard heeft de doortocht van de Tour een grote impact op het verkeer in en rond de stad.

Een bezoek van de Tour betekent een onvergetelijke belevenis. Meer dan 1.300 voertuigen zullen de stad doorkruisen: deze van de publiciteitskaravaan, de begeleiders, de pers, de hulp- en de ordediensten. De karavaan en de renners komen Lier binnen via de Antwerpsesteenweg en rijden verder via de Antwerpsestraat, de Kolveniersvest, de Florent Van Cauwenberghstraat, de Grote Markt, de Rechtestraat, de H.-Geeststraat, de Berlaarsestraat, de Arthur Vanderpoortenlaan, de Koningin Astridlaan, de Leuvensevest en de Aarschotsesteenweg.

Op de Grote Markt is vanaf 9.30 uur allerlei animatie voorzien. Ritz en Route brengen Franse chansons, terwijl de rit tot en met de finish op een groot scherm kan gevolgd worden. Ook op de Gasthuisvest zit de sfeer er vanaf 9.30 uur best in met aangepaste muziek, dranken en hapjes. Bovendien kan een tentoonstelling over 50 jaar Tour de France bewonderd worden. Op beide plaatsen zijn VIP-arrangementen mogelijk. Meer info is te bekomen bij Kristel Van Loon, 0474-69 14 07 of kristel@liercentraal.be.

De doortocht heeft uiteraard grote impact op het verkeer. Zo wordt het parcours in beide richtingen afgesloten voor het verkeer van 9.30 tot 14.30 uur. In de straten van het parcours geldt een stilstaan- en parkeerverbod vanaf 6 uur ‘ ochtends. Auto’s moeten dan ook bijtijds verplaatst worden. Met de wagen kan men het parcours niet kruisen. Het verdient dan ook aanbeveling om te voet of per fiets te komen kijken. Fietsen kunnen van 9 tot 15 uur gestald worden op de bewaakte fietsenstallingen aan het Paradeplein en in de Middenschool Anton Bergmann. De Ring is van 9.30 tot na 14.30 uur volledig afgesloten tussen het Plaslaar en de Berlaarsesteenweg.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.