Lier centraal presenteert topaffiche

04 mei 2019 - 11:53

Nieuws

Na 8 jaar gezellig volks amusement gooit Lier Centraal het over een andere boeg. Dankzij een extra financiële inspanning van 40.000 euro van de stad en meer sponsorinkomsten, wist de vzw Vwala van Kristel Van Loon enkele klinkende namen te strikken. ‘Lier Centraal XL 2019’ moet dan ook een topfestival worden, dat nog steeds gratis kan aangeboden worden.

Schepen Rik Verwaest: ‘Lier Centraal was een klein wekelijks festivalletje dat tijdens de zomermaanden 8 gezellige avonden aanbood. Na het optreden van de Kreuners vorig jaar – dat een massale belangstelling kende – was de vraag naar een groter festival duidelijk voelbaar. We kunnen voor de editie 2019 gedurende 4 avonden en 1 namiddag dan ook een topaffiche aanbieden’. Onder het motto ‘Vlaanderen Feest’ brengen Jelle Cleymans en zijn El Bandido’s (Gert Verhulst en James Cooke) op donderdag 11 juli omstreeks 20 uur Nederlandstalige meezingers.

Donderdag 25 juli wordt een schlageravond met alvast Sam Gooris en Bart Kaëll. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door dj & presentator Kurt Frederickx. Donderdag 8 augustus staat met Stan Van Samang in het teken van Pop & Rock en op donderdag 22 augustus brengt Laura Tesoro popmuziek. De hoofdacts zijn telkens voorzien om 21.30 uur; het voorprogramma start om 19 uur. De reeks wordt, zo verwoord Kristel Van Loon, op vrijdag 30 augustus van 14 tot 18 uur afgesloten met een kindernamiddag. Op het programma staan kinderdisco, een ballonnenclown, allerlei animatie en attracties. Om 17 uur zorgden de meisjes van K3 voor een passende afsluiter.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.