Lier biedt centrumbonnen aan

20 nov 2014 - 17:59

Nieuws

Vanaf 24 november kan aan de balie van het stadskantoor op de Dungelhoeffsite de centrumbon worden bekomen. Vanaf 19 december wordt hij ook afgeleverd aan de geschenkbonautomaat, die een plaatsje krijgt vooraan de Antwerpsestraat.

Het initiatief is bedoeld om de kleinhandel te ondersteunen. Binnen de vesten kunnen centrumbonnen verzilverd worden bij alle handelszaken, de horeca en de abonnementhouders op de zaterdagse markt. Tussen de vesten en de ring kunnen alle handelszaken, de horeca met een oppervlakte van minder dan 200 vierkante meter deelnemen. In Koningshooikt vormen alle handelars en de horeca op het Koningsplein en in de Dorpsstraat en de Bernard Van Hoolstraat, het doelpubliek.

Bij uitbreiding komen ook de handelaars en de horeca met een oppervlakte van minder dan 200 vierkante meter, gelegen binnen een straal van 1 kilometer rond het Koningsplein, in aanmerking. Handelaars kunnen gratis aan het project deelnemen. De centrumbonnen hebben een waarde van 10 of 25 euro en zijn fraudeveilig. Met het oog op de versterking van de handelsactiviteit in de kern, voorziet de Vlaamse overheid een subsidie van 30%. De overige 70% past de stad bij.

Dit jaar vertegenwoordigt deze inspanning een investering van 37.600 euro, plus 10.000 euro promotionele kosten. De volgende jaren wordt rekening gehouden met een bedrag van 15.400 euro. De stad zal de centrumbonnen overhandigen bij huwelijken, jubilea en geboorten. De lijst van de deelnemende handelaars is terug te vinden via www.shoppeninlier.be. Weldra zal ook een sticker de vitrine van de betrokken handelaars sieren.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.