Lenteconcert van symfonie 0rkest ‘de Lier’

26 mrt 2016 - 15:11

Nieuws

Zondag 24 april heeft om 11 uur in de feestzaal van het VTI, Kruisbogenhofstraat 7, het lenteconcert van Symfonie Orkest ‘De Lier’ plaats. In een eigentijdse bewerking met zang, toneel en beeld door Karen Vermeiren wordt de opera ‘Tosca’ van Giacomo Puccini opgevoerd.

Het verhaal speelt zich af in 1800 in Rome. Daar werd de opera op 14 januari 1900 ook voor de eerste maal opgevoerd in het ‘Teatro Costanzi’. ‘Tosca’ is de naam van het hoofdpersonage – de sopraan Floria Tosca – die in Lier wordt vertolkt door sopraan Karen Vermeiren. Floria Tosca is als zangeres verliefd op de schilder Mario Cavaradossi, de tenor Willem Van der Heyden. Hij wordt gevangen genomen omdat hij een ontsnapte gevangene onderdak zou gegeven hebben. Baron Scarpia, de politiechef van Rome, is eveneens verliefd op Tosca. Hij laat Cavaradossi executeren, maar wordt door Tosca vermoord met een dolksteek. Uiteindelijk pleegt Tosca zelfmoord door van de Engelenburcht te springen. De rol van Baron Scarpia wordt in Lier vertolkt door Hannes Vandersteene.

Het Symfonie Orkest ‘De Lier’ staat onder leiding van dirigent Rik Ghesquière. Toegangskaarten kosten – een aperitief inbegrepen – 15 euro. Jongeren van 13 tot 25 jaar betalen 7 euro. Min-12-jarigen hebben gratis toegang. Kaarten kunnen gereserveerd worden via het bestelformulier op www.de-lier.be of via Gisèle De Craecker, 015-63 94 66 of 0477-20 87 71.

Foto: Rudolf Demeulenaere

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.