Leerlingen vti op buitenlandse stage

19 mei 2015 - 21:57

Nieuws

De leerlingen van het 7de jaar computergestuurde werktuigmachines van het VTI Lier verblijven tot en met vrijdag 22 mei op buitenlandse stage bij het bedrijf BMTech in het Roemeense dorpje Vladeni. Na hun stage gaan de leerlingen nog helpen bij de renovatie van het stationsgebouw van Hodora, een dorpje zo’n 50 kilomter ten westen van Iasi, dat sinds het begin van de jaren ’90 steun krijgt vanuit Nijlen.

Buitenlandse stages worden sterk aangemoedigd door het Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs. Binnen de scholengemeenschap JB David zijn de leerlingen van het VTI de eerste studenten uit het beroepssecundair onderwijs die een gelijkaardig avontuur ondernemen. De trip van zo’n 2.500 kilometer naar Vladeni, een dorpje met 4.600 inwoners in het noordoosten van Roemenië, werd gemaakt met een minibusje.

Vladeni ligt 25 kilometer ten noorden van Iasi, de hoofdstad van de regio Moldavië en na Boekarest en Timisoara de derde grootste stad van Roemenië. In het kader van de humanitaire vorming worden allerlei instellingen in en rond Iasi al 20 jaar lang ondersteund door het VTI. De leerlingen zullen tijdens hun stage hun kennis moeten toepassen in omstandigheden die heel anders zijn dan ze gewend zijn. Ze zullen ook geconfronteerd worden met een heel andere cultuur en omstandigheden. Het feit dat ze zich moeten uitdrukken in het Frans of het Engels is beslist een pluspunt.

Foto’s: VTI

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.