Leerlingen sal hielden solidariteitsactie voor vzw ‘belgian power’

16 apr 2014 - 12:50

Nieuws

De jaarlijkse solidariteitsactie van de leerlingen van de 2de en de 3de graad van het Sint-Aloysius Instituut stond ditmaal in het teken van de vzw. ‘Belgian Power’. Deze organisatie heeft het beweegproject ‘Join2bike’ en ‘Fiets-O-Theek Niko’ gelanceerd, om mensen aan het fietsen te brengen.

De vzw. Werd opgericht door drie verpleegkundigen van het UZ Leuven die deelgenomen hebben aan de ‘Crocodile Trphy’, de hardste, langste en meest avontuurlijke mountainbikerace ter wereld.

Omdat fietsen hip en gezond is heeft de vzw. ‘Belgian Power’ een antwoord op weerkerende vragen zoals: Hoe begin ik er aan? Is mijn conditie goed genoeg om me bij een geoefende groep te voegen? Wat doe ik na een periode van inactiviteit? Mag en kan ik nog fietsen als ik iets aan mijn hart heb? Zal ik ooit de Mont Ventoux kunnen beklimmen? Kan ik aan fietsen denken als ik in een rolstoel zit?

Tijdens de actiedag kregen de leerlingen extra uitleg over het project, die door vertegenwoordigers van de organisatie werd gegeven. De leerlingen van de 2de graad namen deel aan een voettocht en lieten zich sponsoren per kilometer. De leerlingen van de 3de graad organiseerden activiteiten in en rond de school en in het stadscentrum. Zij verkochten frieten, wasten fietsen en knuffelden met knuffeldieren.

Foto: SAL

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.