Leerlingen atheneum Lier campus louis zimmer schitteren in vlaamse houtproef

15 jun 2017 - 13:22

Nieuws

Directie en leerkrachten van het Atheneum Lier, campus Louis Zimmer blikken met voldoening en fierheid terug op de voorbije Vlaamse Houtproef, een organisatie van de Confederatie Bouw. Zoals eerder gemeld werd Eliano Vandenbroucke van het 4de jaar BSO Hout laureaat in de categorie Beroeps Secundair Onderwijs. Klasgenoot Diego Verlinden behaalde tijdens de Vlaamse finale in Sint-Niklaas een verdienstelijke 10de plaats.

Tijdens de wedstrijd moesten de leerlingen onder het toezicht van een afgevaardigde van de Confederatie Bouw een werkstuk in massief hout maken. Dit werkstuk werd meegenomen om beoordeeld te worden door een vakjury. Voor de provinciale ronde Antwerpen werden 4 leerlingen genomineerd: Eliano Vandenbroucke (2de), Diego Verlinden (6de), Quinten Caethoven (17de) en Vieri Teugels (18de). Het werkstuk van Eliano Vandenbroucke en van Diego Verlinden werd, met het gekende succesvolle vervolg, weerhouden voor de grote Vlaamse finale in Sint-Niklaas. De finalisten ontvingen een waardebon van Mediamarkt, terwijl heel de klas wordt uitgenodigd voor een bedrijfsbezoek aan Deco.

De inspanningen die de directie de jongste jaren geleverd heeft, kregen de verhoopte beloning. Volgens directeur Christoph Van Wambeke ‘werd heel wat geïnvesteerd in de kwaliteit van de opleiding in een moderne leeromgeving. Zo werd de machinezaal gerenoveerd en werden de klaslokalen uitgebreid. Bovendien werden voor de afdeling houtbewerking extra leerkrachten en een begeleider voor de machinezaal aangeworven’.

Tekst: DéBé

Foto’s: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.