Landelijk ‘fietselieren’ editie 2016

30 aug 2016 - 11:07

Nieuws

Met vertrek en aankomst in zaal de Lispenaar in de Voetbalstraat, heeft zondag 18 september de 24ste editie van ‘FietseLieren’ plaats. De deelnemers hebben de keuze tussen een tocht van 25 of 45 kilometer. De organisatie wordt verzorgd door de Landelijke Gilden van het gewest Lier, de Landelijke Gilde van Lier Lisp en de KVLV van Lier Lisp.

Vooraf inschrijven is mogelijk via voorinschrijven@fietselieren.be. De inschrijvingsprijs bedraagt 3 euro en omvat een gratis consumptie en een nuttig aandenken voor elke deelnemer. Beneden de 12 jaar is deelnemen gratis. Het vertrek is mogelijk tussen 9 en 15 uur. De deelnemers worden opnieuw verwacht tegen 17-18 uur. Aan de Lispenaar staat de nieuwe promotiewagen van de Landleijke Gilden, evenals een springkasteel opgesteld. Van 8 tot 11 uur is een uitgebreid ontbijt met spek en eieren, confituur, choco, koffie, thee, fruitsap, chocomelk en fruitsla, hier mogelijk. Het ontbijt is gratis voor kinderen tot 6 jaar en kost 2,50 euro voor kinderen van 6 tot 12 jaar en 10 euro vanaf 12 jaar. Inschrijven voor het ontbijt kan tot 17 september via ontbijt@fietselieren.be. ‘FietseLieren 2016’ voert de deelnemers via de Hagenbroeksesteenweg richting Boechout, Millegem, het domein van Zevenbergen met bezoek aan de ‘warme tuin’, Broechem, het Safirpad, Emblem, de Kloosterheide en het Galgeveld.

Het sportieve evenement voor het hele gezin valt samen met ‘de Dag van de Landbouw’. Onderweg zijn twee stopplaatsen voorzien. Zo stellen Mark en Ann Vanlommel-De Wilde hun zelfpuiktuin ‘Het Groentegenot’ aan de Vinkenlaan in Ranst van 10 tot 17 uur open voor het publiek. Hier worden groenten en kleinfruit geteeld volgens het principe van zelfoogst. Wie bij het begin van het seizoen een oogstaandeel kocht, kan hier komen oogsten. Ter plaatse is ook een maïsdoolhof aangelegd. Een stopplaat is van 10 tot 18 uur ook voorzien op het fruitteeltbedrijf van Kris en Ingrid Lemmens-Bierinckx aan D’enge 2 in Emblem. Bij ‘LemBiFruit’ worden 9 soorten appelen en 2 soorten peren op ene milieuvriendelijke manier gekweekt. Op beide plaatsen is drank- en eetgelegenheid voorzien. Meer info in verband met ‘FietseLieren’ is te bekomen via info@fietselieren.be of bij Rudy Van den Bergh, 0474-81 65 00.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.