‘la rocca’ wordt een ‘safe party zone’

24 feb 2014 - 12:29

Nieuws

Sinds vorig weekend staat discotheek ‘La Rocca’ bekend als een ‘safe party zone’. Deze kwam er op basis van overleg en samenwerking tussen het stadsbestuur, de lokale politie Lier en de directie van ‘La Rocca’. Het initiatief werd tijdens een persconferentie toegelicht door Wim Van Ouytsel, burgemeester Frank Boogaerts en Stijn Van den Bulck van de lokale politie Lier.

Het systeem werd in 2010 met succes gelanceerd in Kortrijk voor fuiven en belangrijke evenementen. In Lier was ‘La Rocca’ zelf vragende partij. Bij een eerste bezoek dient een fuifganger zijn of haar identiteitskaart in een kaartlezer te plaatsen. Deze is verbonden met een databank in het politiecentrum van Lier. Wie niet als relschopper geregistreerd staat, ziet een groen lampje oplichten. Aansluitend wordt een ‘membercard’ aangemaakt die bij de volgende bezoeken dient getoond te worden. Gaat een rood lampje branden, dan komt de betrokkenen er niet in. Wordt het toegangsverbod doelbewust genegeerd, dan kan een administratieve sanctie volgen.

Aan een weigering gaat een hele procedure vooraf. De wettelijke bepalingen inzake privacy en het hoorrecht worden steeds gerespecteerd. Vermits het vaak dezelfde personen zijn die het bij momenten te bont maken, bestaat de hoop dat het systeem wordt uitgebreid naar andere discotheken, horecazaken en fuiven. Een uitgaansavond moet immers een veilig en ontspannende feest zijn en blijven.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.