Kunstzinnige herdenking van wereldoorlog i

31 okt 2014 - 10:16

Nieuws

Als bijdrage tot de herdenking van de ‘Groote Oorlog’ organiseert de Gilde ‘de Heren van Lier’ de tentoonstelling ‘World (w)Ar-T’. 100 jaar na datum wordt de binnenstad opnieuw bezet, ditmaal niet met wapens maar met kunst. 32 kunstenaars tonen hun werk op 9 locaties, verspreid over het centrum van de stad.

De artistieke herdenkingstentoonstelling kan zaterdag 1 en zondag 2 november van 11 tot 18 uur bezocht worden. Een info-commandopost wordt ingericht in het Vleeshuis aan de Grote Markt. Daar kan werk van de deelnemende kunstenaars bewonderd worden. Daartoe behoren schilderijen, aquarellen, tekeningen, foto’s, grafisch werk, kant, smeedwerk en lichtkunst. Van hieruit kan een parcours gevolgd worden via straten die tijdens de oorlog zwaar vernield werden.

Schuilplaatsen vormen ’t Goed Voorbeeld in de Koning Albertstraat, Huis De Bruyn aan de Vismarkt, de kelders van Australian Fine Wines aan de Werf, het Buyldragershuisje aan het Felix Timmermansplein, het Piepenholleke, het Convent en het Huis JOVO in het Begijnhof en galerij Pièce Unique in de Kartuizersvest. Aan de Vismarkt kan echte soldatenkost bekomen worden, die bereid wordt door de Koninklijke Moedige Bootvissers. De opening van de tentoonstelling wordt muzikaal opgeluisterd door de Piepenholleke Brass Band en het fagottentrio Palissander. Het opzet wordt toegelicht door hooftman Peter De Bruyn en voorzitter van de commissie cultuur Luc Wuyts.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.