Kunstenaars gaan communicatie aan met gevangenen

24 mei 2016 - 12:56

Nieuws

Zaterdag 28 mei heeft om 20.15 uur in cultuurcentrum De Mol de voorstelling ‘PI’ Escape trough Art plaats. 60 tieners, een tiental kansarmen en vele jonge kunstenaars in opleiding, gaan via kunst in communicatie met gevangenen. Ze worden omringd door professionele kunstenaars. Deze performance toont aan dat via kunst zelfs erg beschadigde mensen kunnen gesensibiliseerd worden en communicatie mogelijk is tussen erg uiteenlopende lagen van de bevolking.

Na een unieke artistieke samenwerking met de gevangenis van Turnhout in 2010 en vele workshops tijdens de daaropvolgende jaren, brengt ‘IN/OUT’ opnieuw een multidisciplinaire voorstelling. ‘PI’ staat voor Palais Idéal, ene ideale woning waarin iedereen onderdak zou kunnen vinden. Het is tevens een verwijzing naar het paleis dat facteur Cheval bij het einde van de 19de eeuw bouwde. Ook nu kennen we precaire tijden, waarin er nood is aan een Palais Idéal. Daarom timmeren gevangenen, professionele kunstenaars en amateurs op het podium samen aan een nieuw paleis. Het is een beklijvende voorstelling met beelden van binnen en buiten de gevangenis, die niet de tralies en de miserie, maar de spelende mens en zijn creativiteit centraal stelt.

‘IN/OUT’ is een multidisciplinair kunstenproject met verschillende participanten. Professionele kunstenaars, kunstenaars in opleiding en amateurs gaan via kunst in communicatie met gevangenen. Zo ontstaat een netwerk dat voor communicatie zorgt tussen de opgeslotenen en de open wereld. Het project gaat over reacties op kunst, het leven en de wereld waarin we leven. Medewerking wordt verleend door Jo Jochems (theater), Dick van der Halst (muziek), Sarah Verhulst (piano), De Letterleggers (beeld), Anneleen Hermans (cineast), Michele Tesoro (choreo) en Dirk Proost (concept en leiding).

Foto: N-VA

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.