Koninklijke fotogroep Pallieter organiseert internationaal fotocircuit

27 jan 2020 - 12:41

Nieuws

Voor de eerste maal organiseerde Koninklijke Fotogroep Pallieter samen met fotoclubs uit Frankrijk, Luxemburg en Spanje, het Internationale Fotografische Babel Circuit. Voor ons land had de proclamatie samen met de projectie van de winnende en ingezonden beelden, plaats in cultuurcentrum Vredeberg. Dit gebeurde in aanwezigheid van schepen Rik Verwaest, vertegenwoordigers van fotokringen en –federaties, laureaten en deelnemers.

Ze werden welkom geheten door voorzitter Chris Discart van Koninklijkje Fotogroep Pallieter, die de eigen leden dankte voor se medewerking. Naast Fotogroep Pallieter namen ook fotoclub Le Catalan uit het Franse Perpignan, Fotosfrënn Käerjeng uit Luxemburg en foto-cineclub Afocer uit het Spaanse Ripollet nabij Barcelona, deel aan het internationale circuit. Er waren vier reeksen: kleur, mono, reizen en (glim)lachen en feesten. De ingezonden werken werden gejureerd in Frankrijk o.l.v. Françoise Morio, in Luxemburg o.l.v. Silvia Brito en in Spanje o.l.v. Angeles Benitez. In België bestond de jury uit Jef Lemmens (voorzitter), Robert Barbarien, Chris Discart en Francis Nicoll.

In het totaal werden door 554 deelnemers uit 55 landen 6.136 werken ingestuurd. Onder hen 86 fotografen uit ons land, die tal van prijzen wegkaapten. Namens FIAP en BFF feliciteerde Freddy Van Gilbergen Koninklijke Fotogroep Pallieter voor de inrichting van dit internationaal fotosalon. Het werd georganiseerd onder auspiciën van FIAP, de grootste speler op wereldvlak op het gebied van amateurfotografie. Het salon werd officieel geopend door schepen Rik Verwaest, die voor het meertalige publiek de fotografie beschreef als de meest universele taal. Met de projectie van de winnende en ingezonden beelden, de plechtige proclamatie en een verzorgde receptie, werd het grensoverschrijdend evenement afgesloten.

Tekst: DéBé

Foto’s: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.