Klimaat-evenement over onze ecologische voetafdruk

01 okt 2014 - 15:31

Nieuws

Zaterdag 25 en zondag 26 oktober heeft in cultuurcentrum de Mol het klimaat-evenement ‘Op goede voet met de aarde’ plaats. Centraal staat de vraag: ‘Hoe verlagen we onze ecologische voetafdruk?’.

Zaterdag 25 oktober wordt het evenement om 11.30 uur officieel geopend door schepen van milieu Lucien Herijgers. Martine Preenen verzorgt de presentatie en het labo nieuwe muziek van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans staat in voor de muzikale omlijsting. Op beide dagen kunnen telkens vanaf 10.30 uur infostands bezocht worden, films over het klimaat en sociale economie bekeken worden, demonstraties, doe-activiteiten en workshops bijgewoond worden.

Ze handelen over o.m. ruileconomie, auotiodelen, ecologie en ethiek. De infostands hebben betrekking op alle facetten van de milieuproblematiek, voeding, kleding, mobiliteit, gezondheid, bouwen en wonen en zuinig omgaan met water, energie en afval. Vermaarde sprekers houden lezingen over de klimaatproblematiek, hernieuwbare energie, nieuwe woonvormen, de kracht van coöperatieven, mobiliteit, duurzame landbouw, milieu en gezondheid en de meerwaarde van biologische voeding.

Voor de kinderen is allerhande animatie voorzien. Aan de bar kunnen biodranken en hapjes bekomen worden. Via een geefbeurs worden bruikbare en hanteerbare goederen weggegeven.In een ideeën bus kunnen de bezoekers voorstellen en ideeën deponeren. Zondag 26 oktober heeft om 19 uur in aanwezigheid van Nic Balthazar de slotzitting plaats. Het klimaat-evenement is een organisatie van ‘Transitie Lier’, de Lierse burgerbeweging. Wie langskomt kan aan de inkom een vrije bijdrage deponeren. De voorgesteld richtprijs is 5 euro.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.