Kick-off voor vernieuwde jeugdwerking

28 mei 2019 - 17:36

Nieuws

Net nadat het doek is gevallen over het seizoen 2018-2019 stelde Lierse Kempenzonen het jeugdpotentieel voor de nieuwe campagne voor. De voorbije prospectiedagen hebben een flinke en kwaliteitsvolle oogst opgeleverd. Zo’n 400 jeugdspelers zullen verdeeld over 20 ploegen de komende maanden trainen en wedstrijden spelen op de site in Kessel én in Oosterwijk.

Bij aanvang van de kick-off werden de jonge spelers, de ouders, de trainers en de leden van de omkadering, welkom geheten door teammanager Roel Rymen. Voorzitter Luc Van Thillo overliep de rijke geschiedenis van de club, die een belangrijke bijdrage leverde tot de naam en faam van het Belgische voetbal. Samen met Herwig en Stefan Van Lommel kon in juni 2019 een doorstart genomen worden. De waterkans die in het kader van de actie ‘propere handen’ bestaat om eventueel te promoveren naar 1B, zal met beide handen gegrepen worden. In dit geval zou de jeugd bij de elite kunnen aantreden. Geel-zwart werd in het verleden alom geprezen om zijn voorbeeldige jeugdwerking. Het is de bedoeling opnieuw met deze traditie aan te knopen. Om dit doel te bereiken zal geïnvesteerd worden in het jeugdcentrum in Kessel en in de site in Oosterwijk. Op beide sportcampussen heeft de club de beschikking over 2 kunstgrasvelden en 5 wedstrijdvelden. Een kwaliteitsvolle technische staf moet zoveel mogelijk jonge spelers laten doorstromen naar de A-kern. Bovendien wordt de nodige ruimte voorzien voor G-sporters onder leiding van Jan Jerusalem.

Nico Van Kerckhoven die gedurende 9 seizoenen deel uitmaakte van de A-kern en 42 caps als Rode Duivel verzamelde, gaf de jonge spelers vanuit zijn eigen ervaring een pak goede raad mee. Technisch coördinator jeugdwerking Dirk Gyselinckx bevestigde dat het de bedoeling is om jongeren op te leiden en te laten doorstromen in functie van de A-kern. De nodige infrastructuur en een toegewijde trainersstaf staan hiervoor ter beschikking. O.m. Michael Nnaji, Kris De Wree (beloften) en Ante Tolic (U-17), maken hiervan deel uit. Tijdens de opleiding krijgen het aspect leren, het versterken van het groepsgevoel en het ontwikkelen van de persoonlijkheid, de nodige aandacht. Lierse Kempenzonen propageert aanvallend voetbal en focust op techniek. Op competitief vlak wordt voor de verschillende ploegen een hoofdrol verwacht. Om het niveau verder op te tillen zullen vriendenwedstrijden tegen ‘grote’ clubs gespeeld worden. De nodige waarde wordt ook gehecht aan het resultaat bij tornooien. Dirk Gyselinckx benadrukte tenslotte de inspanningen die in Oosterwijk geleverd worden, evenals de belangrijke rol van de ouders.

Tekst: DéBé

Foto’s: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.