Kerstparade trotseert regen van sneeuw

28 dec 2014 - 16:09

Nieuws

KERSTPARADE TROTSEERT REGEN VAN SNEEUW

Samen met de kerstmarkt vormde de kerstparade één van de hoogtepunten van de eindejaarsperiode in Lier. De weermaker gooide evenwel roet in het eten. Een niet ophoudende regen van kille sneeuw temperde de verhoopte massale belangstelling. In deze omstandigheden gaat de ‘oscar’ van de avond ongetwijfeld naar de ruim 100 figuranten die de show verzorgden en naar het ondanks alles toch nog talrijk opgekomen publiek dat warm ingeduffeld en onder grote paraplu’s van de show genoot.

De kerstparade was tot in de puntjes goed voorbereid. De praalwagens werden al vroeg gestald aan de Leuvensevest en de toegangswegen naar de binnenstad reeds voor het aangekondigde uur hermetisch afgesloten. Wie de moed had om de ongure weersomstandigheden te trotseren, kon met volle teugen genieten van het spektakel. Dansende elfjes, swingende beren, dansende sneeuwpoppen, huppelende paardjes, dappere kozakken, kleine en grote Kerstmannen en stoere beren, deden de sneeuw en de koude even vergeten.

De meeste belangstelling ging evenwel uit naar de vele praalwagens:w.o. de showbizztrap, de Toy Factory, de Ice Queen, de pinguïnwagen, de horlogewagen. De absolute blikvangers vormden de majestueuze ‘Christmas Train’ en de al even indrukwekkende rendierwagen met de kerstman.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.