Kampioenstitel voor bbc guco Lier

09 apr 2019 - 16:35

Nieuws

Na de smaakmakende 90-65 overwinning thuis tegen Kontich is Guco Lier de verdiende kampioen geworden in Division 2B (3de Nationale). De derby werd in de sfeervolle sportzaal van het Sint-Gummaruscollege bijgewoond door zo’n 700 supporters.

Na een zenuwslopende start wist de thuisploeg al spoedig een kloof te slaan. Nadat de heenmatch bij Kontich werd verloren, stond bij de rust een 42-26 stand op het bord. Uiteindelijk werd een duidelijke 90-65 overwinning behaald en was de kampioenstitel met nog één match te gaan een feit. Na het eindsignaal vloog de confetti in het rond en werden de champagneflessen ontkurkt. Kapitein Mathias Van den Bogaert mocht naar goede traditie het netje van de korf afknippen. Coach Steve Ibens genoot op een rustige manier van het feestgedruis. De kampioenstitel werd behaald met een mix van spelers met ervaring en met talentvolle jongeren uit de eigen jeugd. Allicht blijft de kern samen en komen enkele nieuwelingen de groep versterken, om met succes de strijd in 2de nationale aan te gaan. Volgend seizoen wordt aangetreden in de nieuwe sporthal die momenteel wordt opgetrokken op de campus Arthur Vanderpoorten van het Atheneum Lier.

Speelden de beslissende match tegen Kontich: Niels Van den Eynde 22, Mathias Van den Bogaert 15, Simon Van den Bogaert 13, Sam Dewit 12, Vic Van Oosterwijck 6, Anton Thys 5, Vincent Benoy 4 , Victor Bes 4, Pieter Verbruggen 2, Wannes Persyn en Cas Van Oosterwijck.

Tekst: DéBé

Foto: BBC GUCO

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.