Judoclub Lier sluit seizoen af

28 jun 2016 - 21:36

Nieuws

Met een laatste training, de uitreiking van diploma’s en medailles en de huldiging van de clubkampioenen, werd het seizoen 2015-2016 van de Koninklijke Judoclub Lier afgesloten. Noëlla Kegelaers die na 23 jaar de bestuursploeg verlaat, werd in de bloemetjes gezet.

Judoclub Lier werd opgericht in 1948 en is één van de oudste judoclubs van het land. De eerste oefenzaal (dojo) bevond zich achteraan in de Begijnhofstraat. In 1978 trad een nieuwe bestuursploeg aan en verhuisde de dojo naar de Boomlaarstraat. In 1988 werd het 50-jarig bestaan gevierd met een groot judofeest, een ontvangst in het stadhuis, een gevechtssportgala en de toekenning van de titel van koninklijke. Vandaag telt de club 50 leden. De bestuursploeg is samengesteld uit voorzitter Florent Govaerts, secretaris Geert Goetschalckx, schatbewaardre Geert Vermeylen en werkend lid Freddy Bellekens.

Trainingen hebben plaats op maandag- en vrijdagavond van 19 tot 20 uur (groep A: vanaf 7 jaar) en van 20 tot 21.30 uur (groep B: vanaf 14 jaar) in de sporthal van het KTA aan de Predikherenlaan 18. Nieuwkomers kunnen gratis deelnemen aan 4 initiatietrainingen alvorens effectief lid te worden. Het lidgeld bedraagt 85 euro (groep A) en 110 euro (groep B). Een oefenpak (judogi) omvat een katoenen vest, een broek en een gordel en kost 60 euro (groep A) en 100 euro (groep B). Enkele malen per jaar heeft een oudertraining plaats. Samen met het Judoteam Duffel worden op een recreatieve manier zelfverdedigingstechnieken aangeleerd op maat van 55-plussers. Meer info is te bekomen bij Geert Goetschalckx, 0496-94 16 15 of geert.goetschalckx@pandora.be.

Volgende leden van het A-team ontvingen een diploma: gele gordel: Maarten Henderieckx, Kaat Roscam, Tijs Smits, Quinten Vercammen, Ruben Mariën en Nand Wellens; oranje gordel: Lore Van den Broeck, Birte Van Schil en Liz Geens. Ontvingen als lid van het A-team een bronzen medaille (70% aanwezigheid op de trainingen): Ivan Nazirov, Lise Van den Broeck, Matthis Orole, Birte Van Schil, Rens Van Trigt, Liz Geens, Finn Van den Hoof en Otto Van den Hoof. Een zilveren medaille (80% aanwezigheid op de trainingen): Mathis De Herdt, Nils Van den Broeck, Tijs Smits, Ruben Mariën en Maarten Henderieckx. Een gouden medaille (90% aanwezigheid op de trainingen): Marie-Charlotte Orole. Werden gelauwerd als clubkampioen van team B: groep 1: Anar Huseynzade; groep 2: Jozef Nouwen en groep 3: Joris Vande Velden.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.