Jong muzikaal talent bij pro musica Lier

15 mei 2016 - 13:09

Nieuws
Tips4Trips

In samenwerking met het Huis van Oscar krijgt het succesvolle seizoen van Pro Musica Lier nog een verlengstuk en is het de bedoeling jonge veelbelovende musici een podium te bieden. Zondag 5 juni wordt om 11 uur in het Huis van Oscar aan de Vredebergstraat opgetreden door de internationaal bekroonde gitaarvirtuoos Tuur Segers. Het aantal plaatsen voor dit concert is beperkt. Leden en abonnees van Pro Musica hebben tot 17 mei voorrang op een plaats.

Tuur Segers werd geboren op 10 januari 1995. Als 10-jarige kreeg hij zijn eerste lessen klassieke gitaar van zijn vader. In september 2005 schreef hij zich in aan de Muziekacademie der Noorderkempen in Baarle, waar hij les kreeg van Frank Casteleyn. Na zijn deelname aan de 4de Andres Segovia-wedstrijd in Velbert – Duitsland in mei 2006, ontdekt hij zijn grote liefde voor het klassieke gitaarwerk. Eind juni 2013 beslist hij om van zijn passie zijn beroep te maken. Sinds september 2013 volgt hij les aan het Conservatorium te Maastricht bij de vermaarde Carlo Marchione. Hij volgde guitarsymposia in Duitsland, Estland, Spanje, Tsjechië en Nederland en masterclasses bij de grootste artiesten.

Tuur Segers concerteerde reeds in de Koninklijke Muntschouwburg Bozar te Brussel, het Basilica Festival van Vlaanderen in Tongeren, aan de Frans List Hogeschool te Weimar, op het gitaarfestival van Petrer, in het Lucent Danstheater in Haag en in de Singel in Antwerpen. In 2010 speelde hij concerten in Tallinn (Estland), samen met het Rubens Strijkkwartet in het concertgebouw van Amsterdam, de Doelen te Rotterdam, de Philipszaal in Eindhoven en op het kamermuziekfestival te Utrecht. Specialisten zijn vol lof voor zijn natuurlijke manier van spelen, zijn muzikaal inlevingsvermogen, zijn uitzonderlijke muzikaliteit en zijn virtuositeit.

Foto: PM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.