Jonathan gaethofs is ‘idool van de hei 2017’

12 jul 2017 - 10:31

Nieuws

5 dagen lang werd langs de Aarschotsebaan in Berlaar-Heikant weer uitbundig gefeest en gevierd tijdens ‘Hei-Kermis’. Als bindteken gingen ruim 20.000 kilogram mosselen over de toog. Het meerdaags volksfeest stond bol van de hoogtepunten.

Op meerder plaatsen stonden uiteraard activiteiten zoals optredens, openluchtfuiven en disco-avonden op het programma. 28 kermisattracties gaven het geheel nog meer kleur. Op de openingsavond werd een massa belangstellenden genoteerd voor de travestieshow. Dit was eveneens het geval voor de country-namiddag. Voor de wielerwedstrijd voor junioren verschenen 45 deelnemers – w.o. enkele Nederlanders – aan de start. Met een gemiddelde snelheid van meer dan 39 kilometer per uur, ging de overwinning naar de Nederlander Alain Broos, die de 86 kilometer aflegde in 2 uur en 9 minuten. De plaatselijke vedette Lennerd Bruyns eindigde op een verdienstelijke 7de plaats.

Eén van de hoogtepunten was ongetwijfeld de zangwedstrijd ‘Idool van de Hei 2017’, waarvoor zich 19 kandidaten hadden aangemeld. De eerste plaats was uiteindelijk voor Jonathan Gaethofs uit Westmeerbeek. Hij treedt al 8 jaar op in cafés en op feesten. Zijn grote idool is Elvis Presley. Hij ontving een bedrag van 200 euro. De tweede plaats ging naar Jens Wouters uit Boutersem, die al deelnam aan tal van karaokewedstrijden. Hij zong ook nog een duet met zijn broer en werd beloond met 100 euro. Vanessa Schouteere uit het West-Vlaamse Jabbeke eindigde als derde en ontving nog 50 euro.

Tekst: DéBé

Foto’s: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.