‘johnsson open’ leidt tot ‘riverside petanque club’

16 aug 2014 - 11:39

Nieuws

9 jaar geleden werd door Mark Janssen onder het motto ‘Johnsson Open’ voor het eerste een petanquetornooi ingericht. De naam ‘Johnsson’ is de Engelstalige versie van Janssen en ‘Open’ wijst er op dat het om een invitatietornooi gaat. Uit dit initiatief is jaren later de ‘Riverside Petanque Club’ ontstaan.

In een uitgebreide monoloog laten we de initiatiefnemer en huidige voorzitter zelf aan het woord. ‘Oorspronkelijk richtte ik zelf en mijn drie schoonbroers elk een zogenaamde voorronde in, waarbij familieleden en vrienden werden uitgenodigd om een dagje te komen petanquen. De winnaar van elke voorronde streden dan om de ultieme bekroning tijdens de finaledag. Met de hulp van enkele vrienden groeide het tornooi al snel uit tot een veel groter gebeuren, waaraan ondertussen meer dan 60 ploegen deelnemen. Eén van de vrienden was Bart Stoelen die het terrein aan zijn wijndepot van ‘Australian Fine Wines’ ter beschikking stelde voor de finaledag.

Tussen de Rivierstraat en de Netedijk liet hij 2 petanquevelden aanleggen. Vandaar de benaming ‘Riverside’. Hier wordt sedert enkele jaren op woensdagavond (vanaf 19 uur) en de zaterdag (vanaf 11 uur) onderling petanque gespeeld. Op deze manier groeide organisch een soort clubgevoel en was de ‘Riverside Petanque Club’ geboren. Na enige tijd werd de infrastructuur uitgebreid met nog 2 banen, een bar, enkele tafels en stoelen en zelfs een tribune op basis van paletten. Er werd ook een bestuur gekozen met Mark Janssen als voorzitter, Bart Stoelen als materiaalmeester, Bart Maes als verantwoordelijke voor de catering, Luc Willemssens en Paul Van Steenkiste en twee jonge krachten met Marc Zienkowski als secretaris en Bert Brabants als penningmeester.

De club telt momenteel al 50 leden. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen of lid te worden. We spelen louter recreatief en organiseren af en toe een onderling tornooitje. Al die tijd bleef de ‘Johnsson Open’ bestaan. Dit jaar heeft de grote finaledag plaats op zondag 7 september vanaf 11 uur. Iedereen is dan welkom aan de ‘Riverside’. Meer info in verband met de club kan bekomen worden bij Marc Zienkowski: zienkowski_marc@hotmail.com

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.