Jimmy kets in bruegelland

02 apr 2015 - 15:33

Nieuws

Tot 6 maart 2016 kan in het museum Wuyts-Van Campen en Baron Caroly een bezoek gebracht worden aan de tentoonstelling ‘Sint3. Macht der Gewoonten’. De tentoonstelling past in het kader van het project Bruegelland, rond de universele beeldtaal van Bruegel en zijn opvolgers. Ze wisselt elk jaar van opstelling en focus.

De 5de editie toont religieuze tradities en bruiloftstoeten, bedevaarten, kersttaferelen, kermissen, processies …Werken uit collecties van Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen en van de stedelijke musea van Lier worden aangevuld met reportages van Jimmy Kets over nog levende heiligentradities in Lier. Jimmy kets is een internationaal gevierde fotograaf, die net als Pieter Bruegel het leven van alledag weergeeft met een eigenzinnige blik. Hij toont foto’s van de Sint-Gummarusprocessie, de dierenwijding met Sint-Hubertus en de verdeling van voedssel op de naamdag van Sint-Antonius. Later volgen nog beelden van de Mariale kinderprocessie in het Lierse begijnhof.

Het museum Wuyts-Van Campen en Baron Caroly is open van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 12 en van 13 tot 17 uur. Het is gesloten met Pasen, op 1 mei, met Hemelvaart, met Pinksteren, op 1 en 11 november en op 25 december. De toegang bedraagt 4 euro; 3 euro voor wie recht heeft op reductie en 1 euro voor 19- tot en met 25-jarigen. -19-jarigen en schoolgroepen hebben gratis toegang. Een gratis bezoekersgids is te verkrijgen aan de balei Rondleidingen voor groepen zijn mogelijk via toerisme@lier.be. Rondleidingen voor individuele groepen hebben plaats op 14 juni, 15 november en 14 februari 2016 om 15 uur. Reserveren is mogelijk via info@bruegelland.be. Op de erfgoeddag van 26 april zijn gratis rondleidingen voorzien om 10.30, 13.30 en 15.30 uur. Reserveren kan opnieuw via info@bruegelland.be.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.