Jci-lier organiseert vlaams jci-congres ‘Pallieter’

29 feb 2024 - 12:44

Nieuws

Tijdens een Partner- en VIP-event in de ontvangstruimte en de toonzalen van Dox Interieur aan de Antwerpsesteenweg, werd de stand van zaken en het programma van het Vlaams JCI-congres 2024 toegelicht. Het congres heeft onder de noemer ‘Pallieter’ plaats op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 mei en wordt georganiseerd door JCI-Lier.

De genodigden werden welkom geheten door Inge Nuyens, CEO van Dox Interieur. Dit succesvol Vlaams familiebedrijf werd opgericht in 1839 en is al aan de 5de generatie toe. Het is gespecialiseerd in het ontwikkelen van interieurconcepten voor scholen, bedrijven en particulieren. Het programma van het Vlaams JCI-congres met als thema ‘Droom – Onderneem – Geniet’ werd voorgesteld door Tine Seuntjens en Anne-Louise Peeters, die samen met Andreas De Vocht centraal bij de organisatie ervan betrokken zijn. De driedaagse kreeg de naam ‘Pallieter’, de levensgenieter en hoofdfiguur uit de gelijknamige roman van Felix Timmermans. Vrijdag 24 mei heeft ’s avonds in het stadhuis een VIP-receptie plaats. Aansluitend volgt in jeugdcentrum. Moevement een ‘Get Acquainted Party’ (GAP) of informele kennismakingsbijeenkomst. Zaterdag 25 mei wordt ingevuld met lezingen, trainingen, bedrijfsbezoeken en workshops. De lezingen hebben plaats in het prachtige congrescentrum ‘Constant’. Lotte Van Dijck van Unbox zal spreken over ‘Blockchain’ (blokketen), Johan Driessens en Dave Sips van Thribe World over ‘Ervaring en engagement’ en Johan Cremery van ‘Move all the Way’ over ‘het motiveren van mensen met een beperking om te ondernemen’.

Voor de trainingen zorgen Jonathan Schuermans (thema ‘inspiratie’), Jan Klaas van BDO (over duurzaamheid) en Benny Lauwers (over artificiële intelligentie). De bedrijfsbezoeken gaan richting foodbar ‘Barraf’, het maatwerkbedrijf ‘Mivas’, de paardenmelkerij ‘het Brabanderhof’ en het wijndomein ‘Oud Conynsbergh’ in Boechout. Workshops worden gegeven bij koffiebranderij Van Ouytsel en in de keuken van Atheneum Lier campus L. Zimmer, waar de deelnemers onder leiding van Johan Hendrickx, voorzitter van de Orde van het Liers Vlaaike, de handen uit de mouwen mogen steken bij het zelf bereiden van deze typische Lierse lekkernij. Zaterdagavond volgt in het Hof van Aragon een drie-gangen-menu, de uitreiking van de JCI-awards en een galabal. Zaterdag 25 mei is voor de JCI-senatoren een aangepast programma voorzien met een golftornooi, een rondvaart met de Koninklijke Moedige Bootvissers en een lunch in het historische Spuihuis. Zondag 26 mei kan nog deelgenomen worden aan een stadswandeling en kan de Duckrace van Rotary Lier bijgewoond worden. Indien gewenst kunnen de congresgangers overnachten in één van de Lierse hotels. De maximum capaciteit voor het congres is 250 deelnemers. De inschrijvingen lopen vlot binnen, zodat enige spoed wel geboden is. Voor meer info zie www.vv2024.be.

Tekst DéBé

Foto Luc Peeters

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.