Jane en h.-Hartziekenhuis schenken 50 home monitoring kits

16 apr 2020 - 19:00

Nieuws

Het H.-Hartziekenhuis is het eerste ziekenhuis dat ‘Jane Home Monitoring Kits’ gratis aanbiedt aan families die mee zorg dragen voor een terugkerende oudere na een corona besmetting. ‘Jane’ werd opgericht in 2018 als een ‘corporate venture’ door Belfius Insurance en Boston Consulting Group – Digital Ventures -. Sinds het einde van 2019 is ‘Jane’ aanwezig op de Belgische markt.

Met behulp van discrete draadloze sensoren en artificiële intelligentie brengt ‘Jane’ de dagelijkse routines en gewoonten van senioren in kaart, om hun naaste familieleden op de hoogte te brengen van een mogelijk incident, zoals laattijdig opstaan of het zien van geen beweging gedurende geruime tijd. Voorts kan de familie ook gepersonaliseerde alerts instellen zoals bv. Een melding wanneer er midden in de nacht abnormale beweging in het huis wordt waargenomen. Het pakket bevat ook 3 manuele alarmknoppen, bv. te gebruiken in de badkamer waar het risico op vallen of uitglijden het grootst is.

Hilde Hofman, diensthoofd patiëntenbegeleiding: ‘Dankzij deze home monitoring kits kunnen we oudere alleenwonende patiënten die voldoende hersteld zijn om naar huis te gaan, aanvullende home monitoring aanbieden. Mantelzorgers van patiënten die bv. verder weg wonen kunnen kort op de bal spelen bij een val na duizeligheid of een beroerte’. Zowel het pakket als het gebruik worden gratis aangeboden aan de patiënt en zijn/haar familie. Een internetaansluiting thuis is wel vereist. Gelet op het respect voor de privacy worden geen beelden gemaakt of audio opgenomen. Els Blaton, lid van het directiecomité van Belfius Insurance, woont op 80 kilometer van haar 85-jarige vader. Soms kan ze hem niet onmiddellijk bereiken en neemt haar onrust toe. 4Jane’ zorgt dan voor de nodige gemoedsrust.

Inschrijven kan via: https://www.jane.be/nl/covid19. Voor meer info zie: www.jane.be.

Tekst: DéBé

Foto’s: H-H;Z

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.