Jaarverslag 2014 van de lokale politie Lier

01 mei 2015 - 17:16

Nieuws

Burgemeester Frank Boogaerts, korpschef Werner Cazaerck en communicatie consulent Magalie Derboven hebben het jaarverslag 2014 van de Lokale Politie Lier voorgesteld. De criminaliteitscijfers toonden een opmerkelijke daling. Zo werden 17,5% minder feiten waargenomen dan twee jaar geleden. In 2015 wordt verder geïnvesteerd in samenwerkingsverbanden met andere zones en externe partners om de efficiëntiewinst en de kwaliteit te verhogen.

Inzake inbraken werd een flinke afname van het aantal feiten vastgesteld. Met 26 inbraken blijft november de zwarte maand. Met uitzondering van Koningshooikt, betreft de daling alle andere wijken. De meest inbraakgevoelige wijk blijft de Mechelpoort. 9 verdachten werden op heterdaad gearresteerd. De dienst wijkwerking deed 122 buurtonderzoeken, waarvan er 9 een positief resultaat opleverden.

In 2014 werd het project ‘Safe Zone’ geïmplementeerd, om veilig en aangenaam uitgaan mogelijk te maken door gekende amokmakers de toegang tot discotheken en fuifzalen te ontzeggen. Het betreft hier een win-win situatie, zowel voor de fuif- en de discotheekbezoekers,als voor de horeca-uitbaters en de organisatoren van fuiven, de jongeren en hun ouders. O.m. La Rocca en de Volmolen zijn in het project gestapt. 11 maal werd een plaatsverbod uitgeschreven.

Begin 2014 werd tussen de politiezones van het gerechtelijk arrondissement Antwerpen afdeling Mechelen een intentieverklaring ondertekend betreffende interzonale samenwerking. O.m. de politiezones van Heist, Berlaar-Nijlen, Bodukap, Willebroek, Klein-Brabant, Mechelen en Lier, zijn hierbij betrokken. In het totaal werden een 1.000-tal voertuigen en een groot aantal personen gecontroleerd. Ook voor het opmaken van de anti-inbraakbrochure werd samen gewerkt met andere zones, zoals de Politiezone Boom en de Politiezone Heist.

Op het gebied van verkeer werd zeker niet stil gezeten. Zo werden liefst 1.940 pv’s opgesteld voor onveilig en hinderlijk parkeren. 1.803 pv’s betroffen te snel rijden in de zone 30; 117 pv’s rijden onder invloed van alcohol en 51 pv’s rijden onder invloed van drugs.

Prioriteiten en bijzondere aandachtspunten voor 2015 zijn: de aanpak van drugshandel en overlast; veilige en vlotte wegwerkzaamheden; de indienststelling van de ANPR-camera en de afhandeling via de GAS-wetgeving: het instroombeleid van pv’s bij het parket en de strijd tegen inbraken en het bestrijden van sociale fraude.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.