Jaarlijkse sint-gummarusfeesten

10 okt 2017 - 13:19

Nieuws

Woensdag 11 oktober is de feestdag van de stadspatroon Sint-Gummarus. Vorige zaterdag werd het Sint-Gummarusschrijn na de eucharistieviering van het hoogkoor naar de middenbeuk van de kerk gebracht. Sint-Gummaruskas blijft daar staan tot zondag 22 oktober.

Woensdag 11 oktober heeft om 19 uur in de Sint-Gummaruskerk een plechtige eucharistieviering ter ere van de stadspatroon plaats. Zaterdag 14 oktober volgt om 16 uur in de kerk een zogenaamde ‘Evensong’, waarbij afwisselend vespers worden gezongen door de koren Amaryca van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans, Helicon en het Deense Midvest Pigecor. Het geheel staat onder leiding van organist Johan Van den Broeck. Pastoor-deken Jan Verheyen zorgt voor de liturgische inbreng. Na de plechtige hoogmis van 10 uur gaat de Sint-Gummarusprocessie uit.

Daarbij wordt volgend parcours gevolgd: Rechtestraat, Werf, Zimmerplein, Eikelstraat, Grote Markt, Vismarkt, Aragonstraat, Mosdijk, De Heyderstraat, Sint-Gummarusstraat en H-Geeststraat. Donderdag 19 oktober wordt om 19 uur in de Sint-Gummaruskapel in Emblem de noveen van Sint-Gummarus gevierd. Zondag 22 oktober worden om 16 uur in de Sint-Gummaruskerk de vespers gezongen en wordt de Sint-Gummaruskas opnieuw ‘afgezet’. Van 11 tot en met 19 oktober, alsook op 22 oktober, kunnen de belangstellenden elke dag van 14 tot 15 uur in de Sint-Gummaruskerk terecht voor de bandoplegging, om bescherming af te smeken tegen breuken. Op zondag 15 oktober kan dit ook van 11 tot 16 uur.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.