‘internationale dagen’ bij thomas more

20 mrt 2018 - 16:19

Nieuws

Voor de 14de maal organiseerde Thomas More ‘Internationale Dagen’. Het thema was ditmaal ‘International = Digital?’. Centraal stonden de digitale toepassingen om de internationale samenwerking tussen onderwijsinstellingen te versterken en om nog meer studenten hierbij te betrekken.

Digitale toepassingen, leren vanop afstand, sociale media en videoconferencing, kunnen internationale contacten vergemakkelijken zonder dat de deelnemers zich moeten verplaatsen. Aan de ‘Internationale Dagen’ namen meer dan 200 gasten uit 42 landen van binnen en buiten Europa deel. Ze gaven lessen en workshops op alle campussen van Tomas More. In Lier werden de deelnemers uitgenodigd voor een graffiti-wandeling en een ontvangst in het stadhuis, waar ze getrakteerd werden op Lierse Vlaaikens. Burgemeester Frank Boogaerts verwees er in zijn toespraak naar het ruime onderwijsaanbod in de stad, de goede contacten met Thomas More, het rijke historische patrimonium, de vele KMO’s en een wereldspeler als Van Hool. Het bezoek van Thomas More vormde het sluitstuk van een internationale week met de ontvangst van leerlingen haarzorg uit Nederland en Vlaanderen en van studenten uit Denemarken, Oostenrijk en Spanje in het kader van het Erasmus-programma.

In het kader van de Week van de Zorg en van de daaraan gekoppelde reanimatiemarathon toonde de studenten aan de hand van reanimatiepoppen hoe met een paar eenvoudige technieken levens kunnen gered worden. Op de Grote Markt gaf de burgemeester mee het goede voorbeeld.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.