03 okt 2016 - 15:57

Nieuws

Maandag 17 oktober is de Werelddag van Verzet tegen Armoede. Naar aanleiding hiervan organiseren de stad en het OCMW samen met het Sociaal Team waarin Samenlevingsopbouw, Straathoekwerk, d’Amandelboom, Sociaal Restaurant ‘Kome Nete’ en de Lierse Community zijn opgenomen, een inleefweek rond armoede.

Tijdens deze inleefweek kan men zelf ervaren wat het betekent om rond te moeten komen met een beperkt budget. Een beperkte som geld van 60 euro per volwassene en van 30 euro per kind, dient verdeeld te worden over de dagelijkse behoeften op het vlak van voeding, verzorging, onderhoud van de woning, vervoer, kleding, ontspanning e.d.m. Verder kan kennis gemaakt worden met welzijnsvoorzieningen en -diensten en kunnen ervaringen uitgewisseld worden. Een online inschrijvingsformulier is beschikbaar op www.sociaalhuislier.be.

Het koor van ‘Ons Gedacht’ brengt liedjes op zaterdag 15 oktober van 10 tot 12 uur op de Grote Markt en op maandag 17 oktober van 16 tot 17 uur aan het station. Maandag 17 oktober kan van 12 tot 14 uur deelgenomen worden aan het ‘Buffet Budget’ in ‘Den Bloeyenden Wyngaert’ aan het Paradeplein 2. De deelnemers hebben de keuze uit tal van lekkere hapjes bereid door Bar Muza, Het Looks, Kome Nete, SAL, Ta Soupe en Turkse Vrouwen. Reserveren kan via www.sociaalhuislier.be.

Eveneens op maandag 17 oktober bereidt het sociaal restaurant ‘Kome Nete’ in de Maasfortbaan 3 van 17 tot 19 uur een heerlijke avondmaaltijd. Kostprijs 3 euro, doch gratis voor houders van een Gomor-pas. Tenslotte kan van maandag 17 oktober en tot 23 december in de Koepoortstraat 3 een bezoek gebracht worden aan het inleefhuis ‘Huis van mijn Centen’. Het huis is dermate ingericht dat alle dagelijkse kosten, inkomsten en uitgaven realistisch in beeld worden gebracht en besparingstips worden meegegeven. Vrijdag 21 oktober is hier van 14 tot 18 uur een opendeurdag voorzien voor de deelnemers aan de inleefweek rond armoede.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.