Ingetogen stille wake voor slachtoffers terreuraanslagen

25 mrt 2016 - 11:50

Nieuws

Net als op vele andere plaatsen in het land, werd ook in Lier een stille wake gehouden ter nagedachtenis van de slachtoffers van de terroristische aanslagen op de luchthaven van Zaventem en in een metrostation in Brussel. Jongeren en volwassenen legden in aanwezigheid van het schepencollege aan het Paradeplein een kaarsje, een bloemetje, een tekening en een boodschap neer. Burgemeester Frank Boogaerts hield een indringende toespraak.

Volgens de burgemeester is het de bedoeling om via deze aanslagen onze westerse samenleving met haar waarden en normen te destabiliseren. Hij citeerde Lucas Van der Taelen volgens dewelke ‘door steeds de andere kant op te kijken, we hier de perfecte biotoop hebben laten groeien voor nietsontziende religieuze fanatici’. Verder verwees hij naar burgemeester Hans Bonte van Vilvoorde die hoopt dat ‘uit respect voor de slachtoffers van deze aanslagen en hun nabestaanden, ook de politieke taboes zullen gesneuveld zijn’. De burgemeester besloot met te stellen dat ‘we niet mogen toegeven aan de terroristen, maar ook niet blind mogen blijven voor de realiteit’.

Inwoners die hun deelneming en medeleven willen betuigen met de nabestaanden van de slachtoffers, kunnen nog tot en met woensdag 30 maart het rouwregister ondertekenen, dat op werkdagen tijdens de openingsuren ter beschikking ligt aan de onthaalbalie van het stadskantoor aan het Paradeplein.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.