Indrukwekkende afscheidsplechtigheid voor jozef van hooff

03 mrt 2020 - 16:37

Nieuws

Nadat voor aanvang van de wedstrijd Lierse Kempenzonen – Thes Sport al een passende hulde was gebracht, had in de aula Erica van de stedelijke begraafplaats Kloosterheide de indrukwekkende uitvaartplechtigheid van Jozef Van Hooff plaats. Na de dienst werd het stoffelijk overschot te midden van een erehaag van geel-zwarte supportersvlaggen begeleid naar de laatste rustplaats.

In een nokvolle aula werd vooreerst de levensloop van de aflijvige geschetst. Jozef Van Hooff werd als enig kind op 31 juli 1932 in Lier geboren. Hij overleed er in het H.-Hartziekenhuis op 25 februari 2020. Aan de ‘vakschool’ volgde hij de opleiding kleermaker, waarna hij aan de slag ging bij Bonné. Zijn legerdienst vervulde hij achtereenvolgens in de Cadettenschool te Lier, op de Luchtbal in Antwerpen en in Duitsland waar hij afzwaaide als KROO. Gedurende 36 jaar was hij werkzaam bij Agfa-Gevaert in Mortsel. In 1954 trad hij in het huwelijk met Albertine Willems, de zus van Lierse-speler Robert Willems. Het echtpaar kreeg twee kinderen: Christel en Carl.

Jozef was een man van vele hobby’s, maar had één grote passie: K. Lierse S.K. Hij was stichter en voorzitter van supportersclub de Willemsvrienden, bestuurslid van supportersclub Jong Jut, erelid van het Supportersverbond en erelid van Belgian Supporters, de opvolger van de Nationale Supporters Federatie. Hij bleef actief betrokken bij de gepensioneerdenwerking van Agfa-Gevaert en bij de Koninklijke Lierse Turnkring. Namens de kleinkinderen en de achterkleinkinderen werd een pakkende getuigenis gebracht van ‘bompa die niet veel thuis was, maar voor hen altijd tijd maakte’. Namens de club werd het woord gevoerd door teammanager Roel Rymen. Hij verwees naar de vele diensten die Jozef voor en achter de schermen voor ‘zijn club’ presteerde en naar de talloze anekdotes met betrekking tot de gloriedagen. Zo was hij één van de weinige supporters die destijds het mirakel van Leeds ter plaatse bijwoonde. Na de dienst die werd opgeluisterd met meerdere club- en supportersliederen, vormden de vertegenwoordigers van de supportersclubs een erehaag, om de lijkwagen met de urne naar de laatste rustplaats te begeleiden.

Tekst: DéBé

Foto’s Luc Peeters & RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.