03 apr 2022 - 23:06
NieuwsVier jaar geleden reed een vrachtwagen binnen in de keuken van “het Hoeveke”. Na een lange lijdensweg langs experten en verzekeringsmaatschappijen werden uiteindelijk ook de nodige vergunningen bekomen. Eigenaar Pascal Scheers besliste om zijn zaak in een eigentijdse vorm opnieuw op te bouwen. Hij werd hierin gesteund door zijn kinderen die veel interesse vertoonden om mee in het nieuwe horecaproject te stappen.
Zijn verleden in de bouwsector liet Pascal toe om zelf mee de handen uit de mouwen te steken tijdens het bouwen van de ruwbouw.
Nadat het nieuwe Grillax er reeds enkele openingsdagen had op zitten werd woensdag het nieuwe restaurant o.a. aan het Stadsbestuur getoond.
Langsheen de Lierse ring werd op de plaats van het oude Hoeveke in een hedendaagse stijl het drie verdiepingen tellende nieuwe Grillax gebouwd. De ruime parking is bereikbaar langs de Hoogveldweg. Het sfeervolle restaurant met ruim 200 zitplaatsen en een grote open keuken bevind zich op het gelijkvloers en de eerste verdieping. Zo blijft er een warme en gezellige sfeer. Op elke verdieping is er ook plaats gemaakt voor een met hout gestookte gril waar heerlijke stukken vlees gegrild worden. Op de tweede verdieping zijn er vier vergaderzalen die ten behoeve van zakelijke bijeenkomsten uitgerust zijn met de modernste technieken.
Grillax is een gespecialiseerd steak house voor de liefhebbers van een stuk lekker klaargemaakt vlees waarbij de eigen smaak van de verschillende oorsprong zoals Ierland, Argentinie, Polen enz volledig tot hun recht komen. Dit vlees wordt in speciale koelcellen met de beste zorgen omringd tot het na rijping de perfecte smaak heeft. De klanten kunnen hun keuze maken aan grote glazen rijpingskasten waar alle soorten vlees ter keuring liggen.
Op de kaart vind je ook de keuze uit zeevruchten, Zeeuwse oesters en vers gekookte kreeft.
Tekst en foto’s: Luc Peeters