Hulstse Pallieters combineren sport en spel met dans en muziek

21 jun 2018 - 09:58

Nieuws

Vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 juli hebben in de Hulststraat de 22ste Pallieterfeesten van de Hulstse Pallieters plaats. Spontane gezelligheid, muziek en dans vormen de hoofdingrediënten van de driedaagse. Andere uitschieters zijn de koers op rollen, de proeven voor de sterkste man en vrouw van Lier en het Lierse kampioenschap KUBB.

De feestelijkheden worden vrijdag 13 juli om 20 uur ingezet met de 2de editie van de koers op rollen voor ploegen van 2 personen. De inschrijvingsprijs bedraagt 25 euro per ploeg. Inschrijven kan via www.hulstsepallieters.be. Er is een afzonderlijkje reeks voorzien voor dames, 50-plussers en de kermisploegen van de Donk, de Kerselaer, de Boshoek en Lier Feest. Om 23 uur gaat een muziek- en dansparty met het Team Industrial van start. Zaterdag 14 juli starten om 14 uur de proeven voor de verkiezing van de sterkste man en vrouw van Lier. De deelnemers moeten tal van ludieke kracht- en behendigheidsproeven uitvoeren zoals het broekhangen, schaapslingeren, melkstopen lopen, dakpannen heffen e.d.m. Kandidaten kunnen zich inschrijven iwww.hulstsepallieters.be. Voor de nodige randanimatie zorgen 15 food trucks, de klimtoren met death ride van de Vriendenkring Para-Commando van Nijlen en het lasershooting-parcours.

Vanaf 21 uur volgt de Retro Pallieter-Night met de Casablanca Carambole Company en een video-party met dj Chris Barrow. De slotdag vanb zondag 15 juli wordt vabaf 13 uur ingezet let het Liers kampioenschapo KUBB. Ploegen kunnen zich aan 25 euro inschrijven via www.hulstepallieters.be. Heel de namiddag is allerhande animatie voorzien met een kids party, springkasteken, ponyritjes, outdoor lasershooting, de klimtoren met death ride en het food truck festival. De finale van het wereldkampioenschap voetbal in Rusland kan rechtstreeks op een groot scherm gevolgd worden. Vanaf 21 uur worden de 22ste Pallieterfeesten afgesloten met een ambiance avond in het gezelschap van de Zingende Schoenmaker en de Prins Junior Band. De stuurploeg die dit alles coördineert is samengesteld uit Robin Baetens, Koen De Vocht, Eric Le Clerq, Bert Leemans, Jan Mortelmans en Dries Vermeulen.

Tekst: DéBé

Foto’s, Luc Peeters

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.