Huisvestingsmaatschappij plant sociale appartementen tussen rivierstraat en kleine nete

27 okt 2015 - 13:56

Nieuws

Nadat in 2014 de eerste 12 appartementen in de Riviertsraat verhuurd werden, plant de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting de bouw van 42 bijkomende sociale appartementen – verdeeld over 4 gebouwen – tussen de Rivierstraat en de Kleine Nete. Het terrein dat momenteel benut wordt als parking bij de thuiswedstrijden van K. Lierse S.K. wordt volledig heringericht.

De eerste twee gebouwen omvatten telkens 12 appartementen, de twee volgende elk 9 appartementen. Alle appartementen beschikken over 2 slaapkamers. Gelet op de gevoeligheid voor overstroming in het gebied, worden de gebouwen op palen gezet. De ruimte onder de gebouwen kan benut worden als staanplaats voor auto’s en als fietsenberging. De appartementen beantwoorden aan de hedendaagse normen inzake energieprestatie. Het gaat om compacte volumes met een goede isolatie en een zuinige verwarmingsinstallatie. Voor het opvangen van het regenwater wordt een extra buffering voorzien, waarna het via een aangepaste pompinstallatie vertraagd kan worden afgevoerd naar de Kleine Nete en de Rivierstraat.

Om de band met de Kleine Nete te versterken, wordt een aangepaste groene structuur voorzien. Naast de parkeerplaatsen onder de gebouwen, komen er voldoende extra parkeerplaatsen voor de omwonenden. De ruimte tussen de gebouwen krijgt een openbaar karakter. De bewoners van de Rivierstraat zullen hun tuin langs achter kunnen ontsluiten. De ontsluiting van het gebied gebeurt via de toegangsweg van de Rivierstraat naar de Kleine Nete. Nog dit jaar wordt een bouwaanvraag ingediend, in de hoop dat de werken in het najaar 2016 kunnen starten en bewoning mogelijk wordt in het najaar 2018. De kostprijs wordt geraamd op 5,3 miljoen euro.

Foto’s: LMH

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.