Hoplr voor zorgzame buurten

16 jan 2020 - 12:56

Nieuws

Hoplr is een buurtwebsite waar buren elkaar leren kennen en kunnen helpen. Iedere inwoner van Lier en Koningshooikt kan gebruik maken van dit digitale sociale netwerk voor buurten. De stad zal het netwerk benutten om zorgzame buurten te creëren en gericht naar de buurten te communiceren.

Inwoners kunnen Hoplr gebruiken om buren te leren kennen, materiaal te lenen, vermiste dieren op te zoeken, een buurtfeest aan te kondigen of een babysit te zoeken. Via de dienstencentra zal de stad Hoplr inzetten om de sociale cohesie in de buurten te versterken en bij te dragen tot een warme, zorgzame buurt waar buurtbewoners met elkaar communiceren en elkaar helpen. Door elkaar online te leren kennen, kunnen mensen offline voor mekaar zorg dragen. Zo zijn er heel wat taken die uitgevoerd kunnen worden door een vriendelijke buur. Via Hoplr kan iemand die zorg nodig heeft of zijn/haar mantelzorger hulp vragen in de buurt of dit met de stad delen.

De stad zal per buurt infoberichten kunnen posten, bvb. om wegenwerken aan te kondigen. Berichten van inwoners kunnen enkele gelezen worden, wanneer de auteur van het bericht dit aanvinkt. Lier wordt opgedeeld in 9 buurten. Bij het einde van 2019 kregen alle inwoners een brief met een code van Hoplr in de bus en met de nodige informatie om online aan te melden. Ook zonder code kan aangemeld worden op www.hoplr.be. Samen met hoplr worden infosessies georganiseerd op donderdag 16 januari om 19 uur in de refter van het stadskantoor aan het Paradeplein; op 10 februari om 14 en 19 uur in dienstencentrum De Waaier in Koningshooikt en op maandag 2 maart om 14 uur in dienstencentrum Het Schoppeke aan de Kanunnik Davidlaan in Lier.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.