Hop gaat weer de komische toer op

10 jan 2019 - 16:45

Nieuws

Toneelkring HOP (Hooikt Op de Planken) gaat toneelminnend Koningshooikt en omgeving weer een reeks komische ontspanningsavonden bezorgen. Als 28ste productie werd gekozen voor het stuk ‘Pizzeria Miseria’ van Karel Eens. 1& acteurs en actrices staan tussen 26 januari en 9 februari 7 maal op de planken van het Koningshof.

Pietro is de eigenaar van een goed draaiende Pizzeria. Op een dag ontvangt hij een brief uit New York van zijn zus Esterella, waarvan zelfs zijn vrouw Wendy het bestaan niet kende. Wanneer een oude erfeniskwestie aan de oppervlakte komt, reist de zus naar België om een deal te sluiten. Graaf Staf Van Koekelberg en een koppel mysterieuze handelaars zijn eveneens geïnteresseerd in de erfenis. De anders zo rustige Pizzeria wordt het decor van een nooit geziene chaos. Vooral wanneer ook schoonmoeder Stefanie en schoonvader Evarist ten tonele verschijnen, net als buurvrouw Francine, haar dochter Gina en Vaparotti, de persoonlijke bodyguard van Esterella.

Verlenen hun medewerking: Philip Tersago (Pietro), Sonja Van den Broeck (zijn vrouw Wendy), Ann Van Craen (zus Esterella), Rudy Croonden (Vaparotti), Donald Mouling (bompa Evarist), Marleen Hens (bomma Stefanie), Karine Van Hool (buurvrouw Francine), Sarah Neukermans (dochter Gina), Marc Geens (Graaf Staf Van Koekelberg), Sonia Osier (gangster Bonnie) en Wim De Beuckeleer ( zware jongen John Tuborg). Voorstellingen hebben plaats op zaterdag 26 januari, vrijdag 1, zaterdag 2, donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 februari om 20 uur, evenals op zondag 3 februari om 14.30 uur. Kaarten kosten 10 euro en zijn te bekomen via www.toneelkringhop.be, karinevanhool@skynet.be en 0472-30 49 40 (maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 18 tot 19.30 uur).

De regie is in handen van Maarten Bosmans, bekend van tal van TV-rollen in o.m. Flikken, Oekanda, FC de Kampioenen, Recht op Recht, Spoed, de Rodenburgs, Zone Stad, Ella, Loslopend Wild en Thuis. Hij trad ook op met toneelgezelschappen zoals Het Toneelhuis, Theater Froe Froe, Het Gevolg en het Echt Antwaarps Tater. Toneelkring HOP is op zoek naar jongeren die graag toneel spelen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website of via 0472-30 49 40.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.