Hooiktse bloemen voor barbara

12 jan 2017 - 12:05

Nieuws
Tips4Trips

Zaterdag 28 januari heeft om 20 uur in het Koningshof de première plaats van het stuk ‘Bloemen voor Barbara’, dat wordt opgevoerd door tonelevereniging HOP (Hooikt Op Planken). Dit werk van Dick van Maasland wordt opgevoerd in een regie van Eric Goyvaerts, die wordt bijgestaan door Marleen Hens en Veerle Semal. De regisseur was al eerder te gast bij HOP, werkte ook samen met andere toneelgezelschappen en schreef een aantal toneelstukken.

‘Bloemen voor Barbara’ speelt zich af in 1969 toen nog heel andere prijzen van kracht waren. In de zonnige julimaand bereidt Ivo De Smedt zich voor op zijn benoeming als directeur van de vennootschap waarvoor hij werkt. Terwijl hij zijn speech aan het inoefenen is, krijgt hij het bezoek van Hélène, de grootste aandeelhoudster en lid van de raad van beheer. Zij is lang niet de enige bezoekster. Ook de aanstaande verloofde van zijn dochter Maggy komt langs, net als zijn vrouw Gela die een aanrijding veroorzaakte toen ze snel even naar de kapper reed. Zij is vergezeld van de aangereden taxichauffeur, dienst klant en een eveneens aangereden oudere man, om de schade af te handelen. Bertha, de meid, probeert het allemaal nog wat in goede banen te leiden, maar als op een gegeven moment blijkt dat er diamanten vervalst zijn is het hek helemaal van de dam. En dan is er nog ene Barbara …

Medewerking wordt verleend door nieuwkomer Rudy Croonen, Ann Van Craen, Philip Tersago, Sylvia Moins, Sonia Osier, Donald Mouling, Magda De Meyer, Marc Geens en Sonja Van Den Broeck. Kaarten zijn nog beschikbaar voor de voorstellingen van zaterdag 28 januari, vrijdag 3, donderdag 9, vrijdag 10 februari om 20 uur en zondag 5 februari om 14.30 uur. Ze kunnen gereserveerd worden via 0472-30 49 40 (van maandag tot donderdag van 18 tot 19.30 uur), www.toneelkringhop.be of karinevanhool@skynet.be.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.