Hoogstaand concert in begijnhofkerk

22 sep 2016 - 12:44

Nieuws

Vrijdag 21 oktober organiseren Kiwanis Lier Twee Neten, de Sociëteit van de Schaepshoofden en de vzw. D’Amandelboon, om 20 uur in de Begijnhofkerk een hoogstaand klassiek concert. Bij deze gelegenheid wordt werk uitgevoerd van Antonio Vivaldi (1678-1741), Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736) en Giovanni Gualberto Brunetti (1706-1787).

Op het programma staan het ‘Stabat Mater’ en ‘La Notte’. Het ‘Stabat Mater’ is in oorsprong een middeleeuws gedicht, geschreven door een Franciskaner monnik. Eén van de bekendste en meest geliefde composities is deze van de Italiaanse toondichter Giovanni Battista Pergolesi. Van het concerto ‘La Notte’ bestaan er verschillende versies, waarvan de oudste wordt uitgevoerd. In zeven korte delen biedt Vivaldi een fantasierijke muzikale indruk van een bewogen nacht.

De uitvoerders zijn: Veerle Van Roosbroeck (sopraan), Bart Uvyn (alt) en volgende leden van het barokensemble ‘La Fonte Barocca’: Michiyo Kondo (barokviool), Martine Beernaert (barokviool), Heidi Verbruggen (barokviool), Herlinde Verheyden (barokcello), Luk Torremans (barokfagot), Sofie Vanden Eynde (theorbe) en Bart Rodyns (orgel). De artistieke leiding is in handen van Wim Brabants, die ook voor de fluitsoli zorgt.

Kaarten kosten 20 euro in voorverkoop en 25 euro de avond zelf. Ze kunnen bekomen worden door overschrijving van het overeenstemmende bedrag op rekening nummer BE13 7330 5146 9139 van de Sociëteit van de Schaepshoofden.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.