Honderdjarige in Koningshooikt

13 jun 2014 - 10:07

Nieuws

In Koningshooikt werd de honderdste verjaardag van Frans Verelst gevierd. Schepen Rik Pets las een brief met felicitaties van de koning voor en overhandigde een foto van het koningspaar.

Frans Verelst werd op 9 juni 1914 te Sint-Katelijne-Waver in een gezin van 10 kinderen, waarvan er nog 5 in leven zijn, geboren. Hij ging naar school in Sint-Katelijne-Waver en trok nadien op internaat in Boechout. Aanvankellijk wou hij veldwachter worden, maar wegens de oorlogsomstandigheden was dit niet mogelijk. Hij werd dan landbouwer, had een uitgebreide veestapel en kweekte groenten. Op 21 september 1940 trad hij in het huwelijk met Paula Peeters, die tien jaar geleden op 88-jarige leeftijd overleed. Het echtpaar, dat zich in 1950 in Koningshooikt vestigde, kreeg 5 kinderen – Rita, Roger, Leon, Frieda en Herna -.

Zij zorgden op hun beurt voor 14 kleinkinderen en 21 achterkleinkinderen. Op zijn 61ste ging hij met pensioen. Frans was een overtuigde duivenmelker. Hij had wel 250 koppeltjes. Ook al speelde hij geen competitie, zijn diertjes waren fel begeerd door duivenmelkers. Op zondag trok hij steevast naar de duivenmarkt in Lier. Toen hij stopte met het kweken en verzorgen van duiven, begon hij te reizen. O.m. Spanje, Teneriffe en Oostenrijk behoorden tot de favoriete bestemmingen.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.