Het looks op z’n leukst

27 aug 2014 - 13:57

Nieuws

Tijdens het weekend van 13 en 14 september toont de buurtwerking van Het looks weer haar leukste gezicht. Gedurende dit feestweekend valt er in de buurt – nu reeds voor de derde maal – heel wat te beleven.

Zaterdag 13 september gaan de feestelijkheden al om 13.30 uur van start met een wijkspel, voorbehouden voor de kinderen van de wijk. Van 14 tot 18 uur heeft in de gebouwen van de Oefenschool een sportmarkt plaats. Vanaf 14.30 uur volgen de muzikale optredens elkaar op, van op het podium aan het Kluizeplein. Met ‘Glazed’, ‘Veston’, ‘God, Men & The Devil’, ‘M.I.A.’ en ‘Los Zapperos’ is meer dan muzikale variatie voorzien. Zondag 14 september – zo benadrukt voorzitter Dominic Van Oosterwyck – wordt in de straten van de wijk van 9 tot 16 uur een grote rommelmarkt gehouden. Bewoners uit de buurt kunnen hun koopwaar voor de eigen deur uitstallen.

Straatmuzikanten en straatartiesten zoals o.m. Immensa, de Murga Fanfare, dansclub Bouger, Perre de Amberes en La Jari, onderhouden al die tijd het publiek. Omstreeks 170.30 uur trekt in samenwerking met ‘Boulevard Gommaar’ een bonte stoet door de straten. Het leuke Looks-weekend wordt uiteindelijk vanaf 18 uur afgesloten met een concert door de Big Band van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. Voor de catering krijgt de buurtwerking de steun van de medewerkers van ‘Kome Nete’. De opbrengst is trouwens bestemd voor het sociaal restaurant. Tenslotte zal ook nog een eigen bier gelanceerd worden.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.