Halve marathon trotseert ongure weersomstandigheden

02 apr 2015 - 15:08

Nieuws

De 3de editie van de Halve Marathon van Lier – Memorial Jef Breugelmans, zal ongetwijfeld de geschiedenis ingaan als de meest gure ooit. Ondanks de striemende regen en de stormachtige wind verschenen voor de opeenvolgende wedstrijden zo’n 1.000 deelnemers aan de start. Circa 125 dappere medewerkers zorgden alweer voor een spannend en hoogstaand loopfeest.

De kids gaven het goede voorbeeld en werkten met zo’n 140 in de gietende regen hun 1.200 meter af. Voor de 5 kilometer kwamen 126 joggers opdagen. De eerste plaatsen gingen naar de Lyra-atleten Nicolai Saké en Gert Vets. Bij de dames toonde Charlotte Van de Mierop uit Ranst zich de beste. Bij de 10 kilometer was AC Lyra weer aan het feest. Michael Somers ging als eerste van de 267 deelnemers over de eindmeet, voor Maarten De Maeyer uit Mechelen en Tom Voet uit Westerlo. Bij de dames waren de ereplaatsen op het schavotje voor Lore Tack uit Deurne, Haile Selassieh Meserath uit Kenia en Elise Scheerens van AC Lyra.

Na de halve marathon die tevens gold als provinciaal kampioenschap haalden 450 atleten de aankomstlijn. Hier stond geen maat op Emmanuel Loverie uit Duffel, die Koen Volckaerts uit Rijmenam en Kevin Van Oevelen uit Rumst in deze volgorde achter zich liet. Bij de dames won Els Van Hooydonck uit Essen voor het tweede jaar op rij de halve marathon. De andere ereplaatsen waren voor Heidi Van Maele uit Vilvoorde en Liesbeth Monsecour, aangesloten bij AC Hulshout. De provinciale kampioenen en de winnaars in de verschillende leeftijdscategorieën kregen nog een trofee en naturaprijzen.

Zodoende viel het doek over een alweer succesvol natuurloopcriterium dat met een gemiddelde van circa 800 joggers, liefst 4.237 sportievelingen in beweging bracht, gespreid over 5 sessies. De voorbije 12 jaar namen liefst 34.588 lopers aan dit criterium. De413de editie gaat van start op zaterdag 21 november 2015.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.