H.-Hartziekenhuis vernieuwt samenwerkingsakkoord met huisartsen

27 mrt 2018 - 17:42

Nieuws

Het H.-Hartziekenhuis heeft het samenwerkingsakkoord met de huisartsen van de regio, dat dateert van 1998, vernieuwd. De overeenkomst werd ondertekend door dr. An De Cuyper, algemeen directeur van het H.-Hartziekenhuis, en dr. Jos De Smedt en dr. Carine Cloodts, voorzitters van respectievelijk de Huisartsenkring Dijke en Nete en de Huisartsenkring Pallieterland en omgeving.

‘In 1998 waren we reeds pionier in het afsluiten van een samenwerkingsakkoord met de huisartsen van onze regio. Anno 2018 vinden we het nog steeds erg belangrijk om duidelijke afspraken te maken over de manier van samenwerken en het delen van expertise met respect voor ieders specifieke taken, werkterreinen en competenties’, zegt dr. De Cuyper. ‘De evolutie van het zorglandschap, waarbij de ligduur in de ziekenhuizen steeds korter wordt en de transmurale zorg steeds belangrijker, zorgt voor een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid van zorg ten aanzien van de patiënt. Door een optimale begeleiding af te spreken tussen beide partijen (ziekenhuis en huisarts), verbeteren we de kwaliteit van de zorg voor de patiënt.

Wederzijds respect, goede communicatie en erkenning van ieders taken en expertise zorgen voor een goede verstandhouding en op die manier ook voor een kwalitatieve zorg’. Het samenwerkingsakkoord bestaat enerzijds uit de nodige afspraken rond de zorgverlening, thuisverzorging, communicatie en opname-en ontslagprocedure, en anderzijds uit gemeenschappelijke waarden. ‘Het spreekt voor zich dat professioneel en deskundig handelen deel uitmaakt van deze waarden’ aldus dr. De Cuyper. ‘Met uiteraard de patiënt in een centrale rol’.

Tekst: DéBé

Foto: H.-HZ

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.