Gwendolyn rutten te gast bij open vld Lier – Koningshooikt

02 mei 2013 - 20:56

Nieuws

Met Gwendolyn Rutten, nationaal voorzitter van de Open VLD, als ere-genodigde had in het gerenoveerde Spui het jongste blauw aperitief van de Open VLD Lier – Koningshooikt plaats. Tot de talrijke genodigden behoorden de plaatselijke mandatarissen, leden en sympathisanten van de partij.

De aanwezigen werden in het voormalige sluisgebouw welkom geheten door voorzitter Louis Weckx. ‘Het is de bedoeling enkele malen per jaar topfiguren van liberale signatuur uit te nodigen zoals vice-premier Alexander De Croo, minister van justitie Annemie Turtelboom en staassecretaris voor asiel en migratie, maatschappelijke integratie en armoedebestrijding Maggie De Block. Op lokaal vlak wordt verder werk gemaakt van een vernieuwde seniorenwerking en van een doorstart van de jongerenafdeling’.

Nationaal voorzitter Gwendolyn Rutten noemde zich verheugd in Lier bij een bloeiende afdeling te gast te zijn. ‘ik ben niet alleen gekomen om te praten, maar evenzeer om te luisteren en van U allen te leren. De voorbije jaren werd vaak verwezen naar de wereldwijde crisis. We mogen ons niet laten ontmoedigen, maar we moeten vanuit een positieve ingesteldheid de handen uit de mouwen steken om in de geest van vrijheid en vooruitgang de wereld een beetje beter te maken. Begin mei gaan we ons 200 dagen lang ‘vervellen ‘, samen ons hoofd rechten en onze stem laten horen. Wie politiek bedrijft moet correct handelen en streng optreden waar nodig. Zo handelen onze liberale excellenties zoals Maggie De Block inzake vreemdelingenbeleid en Annemie Turtelboom, met de hervorming van justitie’. Gwendolyn Rutten haalde even uit naar de Vlaamse regering, die het moet stellen zonder liberale inbreng. Tenslotte verwees ze naar de noodzakelijke hervorming van het secundair onderwijs en het fiscale stelsel. ‘De maatschappij heeft nood aan jongeren die voldoende technisch onderlegd zijn. Wie opteert voor een technische functie moet zowel met het hoofd als met de handen kunnen werken. Wie werkt en de handen uit de mouwen steekt, moet in het leven vooruit kunnen gaan en zijn inkomen niet zien afgeroomd worden door de staat. Nergens in de wereld is de belastingsdruk zo hoog als in ons land’.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.