Gummarusfeesten gaan van start

28 aug 2015 - 18:12

Nieuws

De grootse Sint-Gummarusfeesten die slechts om de 25 jaar gevierd worden, naderen nu wel met rasse schreden. Zondag 30 augustus wordt het kerkelijke luik ingezet met de inwijding van een nieuw beeld van Sint-Gummarus om 10 uur in de Sint-Gummaruskerk. Het beeld werd vervaardigd door Louis De Pooter.

Het kerkelijke luik krijgt de volgende weken nog een opvallend gevolg. Woensdag 9 september houdt Dirk De Pillecyn om 20 uur in de polyvalent zaal van het Sint-Gummaruscollege een voordracht met als titel: ‘Gummarus a Man for all Seasons’. Vrijdag 11 september krijgt de Gummarusvoettocht naar de gelijknamige kapel in Emblem een bijzondere betekenis. Het vertrek heeft plaats om 19 uur. Vrijdag 25 september heeft om 20 uur in de Sint-Gummaruskerk een concert plaats in samenwerking met het Festival van Vlaanderen en Pro Musica Lier. Het concert wordt verzorgd door het Euterpe Baroque Consort en het Utopia Ensemble onder leiding van Bart Rodyns.

Zaterdag 26 september worden om 19 uur de relieken van Sint-Gummarus erkend en volgt een lichtprocessie met het kleine reliekschrijn naar het stadhuis, om Gummarus als stadspatroon te bevestigen. Zaterdag 3 oktober wordt na de eucharistieviering van 17 uur het Sint-Gummarusschrijn opgezet. Op de hoogdag van zondag 11 oktober heeft om 10 uur een jubelviering plaats en gaat om 11.30 uur de jubelprocessie uit. Zondag 25 oktober tenslotte wordt na de vesperviering van 16 uur het Sint-Gummarusschrijn ‘afgezet’. Daarnaast hebben op zondag 27 september en zondag 4 oktober van 13 tot 18 uur de historische evocatie plaats en gaat om 15 uur de ommegang uit. Vanaf 19 uur volgt allerhande animatie op de Grote Markt, waar om 20.30 uur een avondspektakel is voorzien.

Foto’s beelden: EH Jan Verheyen

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.