Gummarus-bedevaartvaantje en kunstmap officieel voorgesteld

05 okt 2014 - 13:39

Nieuws

In het kader van de Gummarusfeesten 2014-2015 werd in de Begijnhofkerk het nieuwe bedevaartvaantje en een map met 13 tekeningen rond het leven en de verering van de Heilige Gummarus voorgesteld. Bij deze gelegenheid werd een toespraak gehouden door pastoor Jan Verheyen en Toon Vieren, secretaris van de Broederschap van Sint-Gummarus.

Jan Verheyen leerde Wim Van Rompuy, de auteur van het bedevaartvaantje en de kunstmap, kennen via het boekje ‘Meditaties bij de Kruisweg’ van kardinaal Godfried Danneels, dat geïllustreerd werd door de Lierse kunstenaar. Toen Jan Verheyen in april 2013 in Scherpenheuvel een tentoonstelling met werk van Wim Van Rompuy bezocht, vroeg hij hem of hij bereid was een nieuw bedevaartvaantje en tekeningen rond de wonderverhalen van Gummarus te maken. Meteen kreeg hij een bevestigend antwoord en realiseerde de kunstenaar een reeks naïeve tekeningen met een fijne diepgang en een vleugje humor, maar met veel respect voor het religieuze.

In de map komen o.m. het wonder van de boom, de ontmoeting tussen Gummarus en Rumodus, het wonder van de bron en het wonder van de genezing van het kind aan bod. De tekeningen zijn van aard om meer eerbied op te wekken voor de volksvroomheid. In aansluiting bij de voorstelling worden tot en met zondag 19 oktober in het Convent in de Sint-Margaretastraat, werken van Wim Van Rompuy tentoon gesteld. Bezoekers zijn hier welkom op zaterdag van 14 tot 18 uur en op zondag van 11 tot 18 uur.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.