Grote wijnbeurs en –wedstrijd in Lier

27 feb 2016 - 13:01

Nieuws

De Lierse wijnproeversclub ‘Den Bloeyenden Wijngaerdt’ organiseert zondag 20 maart van 10 tot 17 uur een grote wijnbeurs in de businessruimten van het stadion van K. Lierse S.K. Bij dezelfde gelegenheid heeft ook de editie 2016 van de ‘Ken Wijn-wedstrijd’ plaats.

Vorig jaar won de Lierse wijnproeversclub met glans deze prestigieuze wedstrijd, waaraan werd deelgenomen door 53 ploegen en die wordt geleid door nationaal wijnmeester Eddy Sarlet. De traditie wil dat de winnende club de volgende editie ‘mag’ organiseren. Op zondag 2 maart komt het kruim van wijnkennend Vlaanderen dan ook naar Lier. Ruim 50 ploegen van 3 wijnkenners zullen 10 rode wijnen blindelings trachten te herkennen. Dezelfde dag wordt in het stadion van Lierse een grote wijnbeurs gehouden. 15 standhouders zullen er ruim 150 wijnen uit alle regio’s – van Frankrijk tot Bulgarijë, van Italië tot Spanje en van Oostenrijk tot Argentinië – presenteren. Ze zijn gevestigd in Lier (Berebene, Gramolere en Vignelier), Bevel (Wijnen Jacqueline), Kessel (Axybel), Nijlen (Vini Divino), Berchem (Bottleneck en Vinatera), Sint-Antonius-Zoersel (Nieuwe Wereldwijnen), Vorselaar (Duurzame Wijnen), Zandhoven (Vinotaire), Schelle (Savino), Steenokkerzeel (De Fijne Wijnshop) en Zottegem (The Vine).

Als kers op de taart selecteerde nationaal ambassadeur van de champagne 2013 en organisator Peter Doomen 3 speciale champagnes, die ter plaatse te koop zinj aan een schappelijke prijs. De toegang bedraagt 5 euro, een proefglas inbegrepen. In de namiddag kunnen de deelnemers aan de wedstrijd en de sympathisanten kennis maken met Lier. Ze doen dit gastronomisch in een gezellig Liers restaurant of toeristisch met de standswandeling ‘de Torens van Lier’ of de creatieve ‘beer-city-golf’. De wijnproeversclub ‘Den Bloeyenden Wijngaerdt’ werd 11 jaar geleden opgericht. De 35 leden komen maandelijks samen in ‘de Gekrulde Zinnen’. Tweemaal per jaar verschijnt het prachtige ‘Wijn Magazine’.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.