Groot feestweekend van 75-jarige chiro sint-gummarus

08 sep 2017 - 12:33

Nieuws
Tips4Trips

Vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 september heeft in en rond de lokalen in de Boomlaarstraat 72 ene groot feestweekend van de 75-jarige Chiro Sint-Gummarus plaats. Uitschieters vormen een gezellig praatcafé, ene muzikaal optreden, een verkeersvrije speelstraat, een feestelijke barbecue en een familiezoektocht. Ter plaatse kan ook al het jubileumboek ’75 jaar Chiro Sint-Gummarus’ gereserveerd worden.

Vrijdag 22 september opent om 20 uur een praatcafé. Om 21 uur heeft in de feesttent een gastoptreden van het trip ‘Drum Cube’ plaats. O.m. 2 broers die lid zijn van de chiro brengen een mix van percussie en zang. Zaterdag 23 september wordt de Boomlaarstraat vanaf 14 uur omgevormd tot ene ludieke speelstraat. Om 17 uur gaat een feestelijke barbecue van start, waarvoor wel vooraf moet ingeschreven worden bij Kris Wuyts, Vredelaan 20, 0485-16 09 32 of via feestweekend@chirolier.be. Zondag 24 september kan van 12 tot 14.30 uur vetrokken worden voor een familiezoektocht in de Lierse binnenstad, die in het teken staat van de jubilerende chiro Sint-Gummarus en normaliter zo’n 90 minuten duurt. Ook hiervoor wordt best vooraf ingeschreven bij Kris Wuyts.

Gedurende heel het weekend heeft in de lokalen aan de hand van foto’s, verslagboeken, attributen en aandenkens, een archieftentoonstelling over de rijke geschiedenis van chiro Sint-Gummarus plaats. Ter plaatse kunnen T-shirts, stickers, patches en flessen witte en rode wijn, voorzien van het nieuwe logo van de chiro, aangekocht worden. In het najaar verschijnt een rijk geïllustreerd jubileumboek over ’75 jaar chiro Sint-Gummarus’. Tijdens het feestweekend kan al een exemplaar gereserveerd worden.

De chiro Sint-Gummarus werd opgericht op 27 mei 1942. In volle oorlogsperiode werden meteen al 80 leden genoteerd. In 1936 ontstond vanuit de chiro de jongerengemeenschap Jokonta, die dans-, quiz- en filmavonden, reizen en debatten organiseerde. Jokonta werd opgedoekt in 1984 en telde bij het begin van de jaren ’70 ruim 500 leden. De chiro beschikt over een vermaarde muziekkapel met klaroenblazers, landsknecht- en marstrommels, die tal van evenementen opluisterde. Het lokaal was van bij de start gevestigd in het Kranske in de Kerkstraat, dat helaas in 2002 moest verlaten worden. Van 2002 tot 2005 werd onderdak gevonden in een tochtig gebouw van de Dungelhoeffkazerne. In 2006 kan verhuisd worden naar leegstaande lokalen in de Boomlaarstraat, die evenwel dringend aan renovatie toe waren en volledig vernieuwd op 19 september 2009 ingehuldigd werden.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.