Groot feestweekend rond het spui

28 aug 2016 - 12:09

Nieuws

Om het 500-jarig bestaan van het Spui op passende wijze te vieren, werd door de Sociëteit van de Schaepshoofden een omvangrijk feestprogramma uitgewerkt. Eén van de hoogtepunten was ongetwijfeld het grote feestweekend in en rond het historische sasgebouw. Het mooie weer zorgde er mee voor dat tal van belangstellenden in de groene omgeving van de stadsvest van een drankje en een hapje kwamen genieten.

Aan de Oever stonden tal van kraampjes opgesteld, waar allerlei lekkernijen konden bekomen worden. Daartoe behoorden een oesterbar, kipbereidingen, cocktails, champagne, cava en party-drinks, ijsjes van Harvey & Hayes, de onvermijdelijke sheepburger, Lierse Vlaaikens en de stand van Bierkle Plezierkle met eigen onwtikkelde Lierse bieren. Voor de kinderen was een knuffelhoekje met schaapjes voorzien, terwijl karikaturist D’Auwe zijn jongste stripverhaal FC Schwalbe signeerde.

De Koninklijke Moedige Bootvissers namen de bezoekers mee aan boord van één van hun platbodems voor een verfrissende tocht over het water, waarlangs kunstschilders het Spui op een kunstvolle manier trachtten de vereeuwigen. Voor de muzikale omkadering zorgden het ensemble Jazz Notes en de BigBand Lier van de Stedelijke Academie voor Muziek, evenals een wandelende Sambaband. Na dit feestweekend volgt zondag 11 september van 14 tot 18 uur nog een opendeurdag met de proclamatie van de schilderswedstrijd. Het feestjaar wordt vrijdag 21 oktober om 20 uur in de Begijnhofkerk afgesloten met een klassiek concert.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.