Gratis infosessies tijdens ‘week van het hart’ in h.-Hartziekenhuis

20 sep 2016 - 11:10

Nieuws

Van 26 september tot 2 oktober heeft de Week van het Hart plaats. Tijdens deze week organiseert het H.-Hartziekenhuis gratis infosessies over ‘primaire’ preventie, de juiste reflexen om een gezond hart aan te houden.

In België zijn 31.000 sterfgevallen per jaar te wijten aan hart- en vaataandoeningen. Deze geniepige aandoeningen manifesteren zich meestal pas na langdurige en langzame aantasting van de slagaders als gevolg van geleidelijke belasting van de slagaderwanden door allerlei genetische en omgevingsrisicofactoren. Een aantal van deze factoren zijn te corrigeren zoals hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, overgewicht, te veel suiker in het bloed, roken en gebrek aan lichaamsbeweging. Heel vaak worden die factoren te weinig opgemerkt wegens weinig of geen symptomen.

Precies daarom is vroegtijdige en regelmatige opsporing van deze factoren van groot belang. Cardiovasculaire ziekten kunnen hierdoor voorkomen worden, nog voor ze zich uitgesproken gaan manifesteren. Gezonde leef- en eetgewoonten en controlebezoeken aan de arts, zijn slechts enkele voorbeelden van preventie. Daarom organiseert het H.-Hartziekenhuis tijdens de Week van het Hart enkele informatiesessies over bovenstaande risicofactoren. Er worden ook tips gegeven om meer te bewegen en te stoppen met roken. De menopauzeconsulente legt graag uit welke symptomen vrouwen tijdens de menopauze kunnen herkennen.

De infosessies duren een uur en hebben plaats in de oefenzaal van RevaLier in het ziekenhuis op 26, 27 en 28 september van 12 tot 13 uur en op 29 september van 20 tot 21 uur. Deskundig advies van specialisten wordt afgesloten met een gezond hapje en drankje. Inschrijven is gewenst en kan via ene mailtje naar evenement@hhzlier.be. Meer informatie kan bekomen worden via tel. 03-491 20 21.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.