Graffitikunstwerk onthuld in overdekte zwembadparking

06 sep 2014 - 15:19

Nieuws

In aanwezigheid van de schepenen Ivo Andries en Rik Verwaest werd in de overdekte parking van zwembad de Waterperels een kleurrijk graffitikunstwerk ingehuldigd. De monumentale muurschildering werd in het kader van het project Artafact aangebracht door de Lierse straatkunstenaars Joachim en Andreas.

De overdekte parking is ondergebracht in een leegstaande hangaar van de vroegere kazerne en kon volgens zwembadmanager Evi De Herdt best een opfrisbeurt gebruiken. In samenwerking met jeugdhuis de Moeve en de sportdienst van de stad Lier werd bij deze gelegenheid een sportief en cultureel evenement georganiseerd. Centraal stond een groot skatefeest met demonstraties en vrije oefeningen. Verder stonden hip hop demonstraties en initiaties, straatvoetbal en een workshop graffiti op het programma.

In het graffitikunstwerk werden de naam de Waterperels en de mascotte Pongo verwerkt. Volgens An-Sofie Gysemans van jeugdhuis de Moeve zullen in de toekomst nog andere plekken in de stad met graffiti opgefleurd worden. Dit is het geval voor de gevel van het Schoolbondtheater in de Predikherenlaan en de brug onder de Ring in de Lierse Polder. Met de NMBS worden besprekingen gevoerd om ook de wanden van de voetgangerstunnel aan het station een meer kleurrijk uitzicht te geven.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.