Gezellige bijeenkomst voor senioren

18 nov 2013 - 18:17

Nieuws

Tijdens de jongste bijeenkomst van de senioren werden de 70-, 80- en 90-jarigen toegesproken door burgemeester Frank Boogaerts. Spreker prees de waarde van deze omvangrijke bevolkingsgroep, die in Lier 1 op de 4 inwoners vertegenwoordigt. Senioren beschikken volgens hem over veel levenservaring en een rijkdom aan inzet en engagement.

Grootouders en overgrootouders zijn belangrijk voor de opvang van de klein- en achterkleinkinderen, voor hun inzet in verenigingen en als vrijwilliger om o.m. zorgbehoevende medeburgers te helpen.

De burgemeester verwees naar de financiële toestand van de stad die niet zo schitterend is, zodat de tering naar de nering moet gezet worden. Besparen is dan ook noodzakelijk, zonder evenwel de hakbijl boven te halen. Het stadsbestuur opteert voor een doordachte aanwending van de middelen.

Zo werd recent beslist om het project ‘avondzorg tussen 18 en 24 uur’ van de vzw. Zewopa financieel te ondersteunen. Op deze manier kunnen ouderen zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving verblijven. Burgemeester Frank Boogaerts noemde zich ook verheugd om de actie van de seniorenraad, waarvan de leden bereid zijn om tijdens de koude wintermaanden ouderen te helpen en te ondersteunen. De bedeling van strooizout is daarvan een illustratie. Tijdens de ontmoetingsnamiddag konden de talrijke aanwezigen nog terecht op een uitgebreide infomarkt en rustig napraten.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.